Društvo

Prijave za upis na prvu godinu do 28. juna: Polaganje prijemnog ispita na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu 1. jula

Prijavljivanje kandidata za upis na prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu završava se 28. juna. Prijava na sve fakultete i akademije, osim na Medicinski fakultet Foča, može se uraditi i elektronskim putem na estudent.ues.rs.ba do 29. juna.

Upis studenata na fakultete u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kandidati koji se prijave elektronskim putem konkursnu dokumentaciju dužni su dostaviti prilikom polaganja prijemnog ispita saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Polaganje prijemnog ispita za prvi ciklus studija biće obavljeno 1. jula u 9 časova, dok će na Medicinskom fakultetu, Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit biti održan 1. i 2. jula u 9 časova.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe Medicina i Stomatologija na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Foči završava se 28. juna, a kandidati se prijavljuju elektronskim putem na imejl adresu [email protected], dok će polaganje prijemnog ispita biti 4. jula u onlajn formatu.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu, kao i na studijski program Hemijsko inženjerstvo i tehnologija na engleskom jeziku na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku završava 28. juna, dok će prijemni ispiti biti održani 4. jula u onlajn formatu.

Upis primljenih kandidata na prvu godinu prvog ciklusa studija trajaće od 8. do 12. jula, osim za studijske programe na engleskom jeziku.

Pročitajte još

Drugi upisni rok za prijavu na prvi ciklus studija organizovaće članice Univerziteta koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, prijavljivanje na drugi uspisni rok biće od 26. do 30. avgusta, a fakulteti i akademije koji i u drugom upisnom roku ne upišu planirani broj studenata, mogu organizovati i treći upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, a na način da se upis studenata završi do 30. septembra.

Fakulteti i akademije koji u prvom upisnom roku ne upišu planirani broj studenata mogu organizovati drugi upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, a na način da se upis studenata završi do 15. novembra.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu