Hronika

PRIJAVLJEN ZBOG ZLOUPOTREBE Bivši direktor osumnjičen za štetu od 110.000 KM

Policijska uprava Zvornik podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv M.B. iz Šekovića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio Budžet RS za 110.000 maraka.

PRIJAVLJEN ZBOG ZLOUPOTREBE Bivši direktor osumnjičen za štetu od 110.000 KM
Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

Naime, M.B. se sumnjiči da je u svojstvu direktora javne ustanove u Zvorniku, u periodu od 21. avgusta 2002. godine do 27. jula 2007. godine, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenje i suprotno odredbama Zakona o radu i Odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i SRJ o socijalnom osiguranju, primio u stalni radni odnos jedno lice iako je znao da ono već ima zasnovan stalni radni odnos u Republici Srbiji, čime mu je omogućio da istovremeno bude u stalnom radnom odnosu kod dva poslodavca – saopšteno je danas iz PU Zvornik.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je u istom periodu, izdavao naloge računovodstvenoj službi ustanove da njemu i navedenom radniku izvrše obračun i isplatu neto plata sa doprinosima kao i druga lična primanja iz radnog odnosa u ukupnom iznosu od oko 110.057,57 KM, za koji iznos je oštećen Budžet RS.