Sudbine

"Prije 10 dana je kosio travu" Komšije Tonija Montana iz Bojnika o posljednjim pjevačevim danima

Rok zvijezda Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano preminuo je 22. maja u svom stanu u Beogradu. On će biti sahranjen u svom rodnom mjestu Bojniku kod Leskovca, a mediji posjetili su Bojnik kako bi porazgovarali sa meštanima.

Toni Montano
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Kako su rekli na početku razgovora on je prije samo 10 dana bio tu.

Samo prije desetak dana je bio ovdje i kosio travu kako bi sredio dvorište. Čim je zamotao česmu, mora da je otišao za Beograd – rekao je dobro poznat Bujer iz Bojnika.

Njegov prijatelj nije ni čuo da nas je Bora, kako su ga zvali svi u Bojniku, rodnom mjestu njegove majke, napustio. Ovu vijest primio je sa suzama u očima.

– Baš me je bio zamolio da mu nađem nekog da mu pretera pokošenu travu. Pričao mi je da je prodao stan i da će definitivno da se preseli u Bojnik. Ipak, posljednjih mjeseci nije bio dobro. To se vidjelo – komentariše njegov drug iz djetinjstva.

Bojničani, koji su čuli loše vijesti, tužni su zbog smrti Velibora Miljkovića (62), poznatijeg kao Toni Montano, koji je preminuo 22. maja u svom stanu u Beogradu. Njegovo tijelo se nalazi na Institutu za sudsku medicinu, gdje se čeka obdukcija. Odmah nakon utvrđivanja uzroka smrti on će biti sahranjen u rodnom mjestu njegovih roditelja, u Bojniku kod Leskovca.

Pročitajte još

– Nadamo se od nedjelje – rekao je u telefonskom razgovoru njegov bratanac Milan.

Toni je bio sin jedinac. Grobnicu roditelja, pored kojih će i sam naći vječni mir, posjećivao je redovno, prenosi Kurir.

– Nije propuštao nijedan parastos, nijedne zadušnice. Često smo ga viđali posljednjih nekoliko godina ovde. Svi ga pamtimo kako ujutru ode s cegerom na pijacu i vraća se kući. Iako je bio tih i povučen, volio je da popije, a moje pljeskavice je najviše volio. Svakog dana je naručivao kad je bio tu. Dovodio je i svoje društvo iz Beograda u roditeljsku kuću. Znao je da ih ugosti. Toni je bio legenda Puste Reke – priča poznati roštiljdžija iz ovog mjesta.

Kako kaže, Bojnik se ponosio njime jer je bio svoj i odskakao od okoline, pa misli da je zaslužio da se na lokalnom Domu kulture nađe i mural s njegovim likom, tik pored Fejata Sejdića, rođenog Bojničanina.

– Borin otac, inače rođeni Lapotinčanin, i Fejat su se mnogo družili. Ja sam s Tonijem igrao fudbal. Bio je boem. Iako roker, volio je i dobru narodnu pjesmu. Malo ko ovdje zna da je napisao najljepšu pjesmu Šabanu Šauliću “Šadrvari” – kaže direktor Sportske hale u Bojniku Dejan Stanojević.

U restoranu ovog objekta stoji Tonijeva slika.

– Volio je da dođe ovdje. Posljednji put je, kao pravi domaćin, prošle godine ugostio kolege iz Crvene jabuke, koji su svirali na Bojničkom ljetu. Lijepo smo se družili – dodaje.

Bojničani se nadaju da će iz lokalne samouprave barem prirediti komemoraciju u čast poznatog pjevača.

Zaista bih to želio, ali niko nam se iz familije dosad nije javio. Čak ne znam ni kada će tačno biti sahrana – kaže predsjednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu