Gradovi

PRIKUPLJENO 56 DOZA KRVI Uspješna akcija u Srpcu, odziv dobrovoljnih davalaca na visokom nivou

U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Srpcu prikupljeno je 56 doza ove dragocjene tečnosti, koje će biti predate Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice u Gradiškoj.

PRIKUPLJENO 56 DOZA KRVI Uspješna akcija u Srpcu, odziv dobrovoljnih davalaca na visokom nivou
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Sekretar srbačkog Crvenog krsta Igor Jovičić rekao je Srni da je odziv davalaca i ovog puta bio na visokom nivou, jer je krv darovalo njih 56 od 61 koliko ih se odazvalo na akciju.

– Danas je krv dalo i pet novih davalaca. Podijelili smo majice, zahvalnice i priveske za naše članove – istakao je Jovičić.

Željko Gužvić, koji je danas 30. put darovao krv, pozvao je sve one koji žele da budu humani, da se uključe u ovakve akcije.

Pročitajte još

– Odluku da budem dobrovoljni davalac donio sam jer se uvijek nakon toga bolje osjećam, ne toliko fizički, koliko psihički, jer kad nekom pomogneš u nevolji taj osjećaj se ne može ničim zamijeniti. Nastaviću da se odazivam dokle god budem u mogućnosti – poručio je Gužvić.

Doktor Tatjana Milešević Babić, transfuziolog iz Opšte bolnice Gradiška, pohvalila je srbačke davaoce koji se na ovakve akcije odazivaju u velikom broju i na taj način obezbjeđuju potrebne količine krvi neophodne u svakodnevnom funkcionisanju bolnice.

– Trenutno su nam u bolnici potrebne sve krvne grupe i pozivam sve koji su zdravi i imaju vremena da dobrovoljno daju krv, da to i urade kako bi na taj način spasili nečiji život – naglasila je Babićeva.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovala opštinska Organizacija Crvenog krsta, pomogli su “ADS” Srbac, “Monumental”, “Lučić”, opština Srbac i Centar za kulturu i sport.

Prihvati notifikacije