Društvo

Đajić povodom Vaskršnje akcije: Dobrovoljni davaoci krvi su NAJHUMANIJI LJUDI

Dobrovoljni davaoci krvi iz regiona posjetili su danas, povodom Vaskršnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske, a direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić istakao je da mu je čast ugostiti najhumanije ljude.

Vlado Đajić
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ne postoji ništa humanije, ni uzvišenije od toga kada želite da spasite tuđi život darujući svoju krv. Zahvaljujem ovim ljudima u ime svih zaposlenih i pacijenata, jer bez njih ne bi bilo moguće spasiti mnoge živote. Za ljudsku krv ne postoji zamjena i ne postoji vještački način da se ona nadomjesti. Ovom prilikom upućujem apel i drugim ljudima da pomognu darujući svoju krv, rekao je Đajić novinarima.

Pročitajte još

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi grada Banjaluka Ljubiša Batar rekao je da je danas završena Vaskršnja akcija dobrovoljnog davanja krvi.

On je dodao da su u akciji učestvovali aktivisti iz banjalučke regije, a da su danas u UKC-u prisutna udruženja iz Srbije, Crne Gore i iz cijele Republike Srpske.

– Današnji događaj oslikava našu dobru saradnju sa udruženjima iz regiona što je garant našim građanima da, ukoliko se povrijede u regionu, mi interventno možemo da obezbijedimo krv u što kraćem roku posredstvom naših bratskih udruženja – rekao je Batar.

Saša Likić iz Jagodine, član Udruženja “Humanisti velikog srca”, danas je darovao krv 137. put.

– Zahvalan sam i srećan da sam deo ovog divnog društva. Domaćinima koji su nas ugostili veliko hvala. Sarađujemo sa više od 50 udruženja. Izuzetna nam je čast što smo u Banjaluci i UKC Republike Srpske. Apelovao bih na mlade ljude da daruju krv, jer tako mogu spasiti život – istakao je Likić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije