Gradovi

Pripreme za turističku sezonu u Trebinju: Grad finasira testiranje radnika u smještajnim objektima

Svi radnici zaposleni u registrovanim smještajnim objektima na području Trebinja biće testirani na virus korona o trošku grada.

Pripreme za turističku sezonu u Trebinju: Grad finasira testiranje radnika u smještajnim objektima
FOTO: GRAD TREBINJE

Ovoj je nakon sastanka sa predstavnicima pravnih lica koja pružaju usluge smještaja najavio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je rekao da  će gradska uprava obezbijediti testove za ovu namjenu, a da će se testiranje obavljati  više puta, s ciljem da gosti koji budu boravili u tim objektima budu bezbjedni.

Pročitajte još

– Ovo je samo jedan od koraka koji ćemo preduzeti tokom predstojeće turističke sezone. Bliži se ljeto, a znamo da je Trebinje već sada među destinacijama koje se traže za odmor. Moramo da učinimo sve da i radnici i turisti budu bezbjedni, jer je pandemija i dalje prisutna –  naveo je Ćurić.

On je istakao da je zdravlje ljudi na prvom mjestu, ali da privreda mora da radi uz poštovanje epidemioloških mjera.

– U  budžetu je  predviđeno  oko 100 hiljada  KM za pomoć privredi, a spremni smo da izdvojimo i dodatni novac za saniranje ekonomskih posljedica virusa korona –  naveo je trebinjski gradonačelnik.

Hotelijeri i druga pravna lica koja pružaju usluge smještaja gostiju nadaju se da će biti i prioritet prilikom vakcinacije.

Prihvati notifikacije