Digitalna Srpska

Problemi za popularni muzički servis: Spotifaj pravi rezove, otpušta oko 1.500 radnika

Onlajn servis za slušanje muzike Spotifaj saopštio je da će otpustiti oko 1.500 zaposlenih, odnosno 17 odsto radnika, da bi smanjio troškove.

Aplikacija Spotifaj na telefonu
FOTO: HAYOUNG JEON/EPA

U prethodnom krugu rezova, u januaru je otpušteno 600 radnika, a u junu još 200.

U pismu zaposlenima, izvršni direktor Spotifaja Danijel Ek naveo je da je kompanija zapošljavala više u 2020. i 2021. godini zbog niže cijene kapitala i da je plasiranje proizvoda poraslo, ali da je veći dio toga povezan sa posjedovanjem više resursa.

Pročitajte još

Spotifaj je uložio više od milijardu dolara da bi izgradio svoje poslovanje sa podkastovima, privukao je poznate ličnosti kao što su Kim Kardašijan, princ Hari i Megan Markl i proširio svoje prisustvo na tržištu u većini zemalja u nastojanju da do 2030. dostigne broj od milijardu korisnika.

Servis trenutno ima 601 milion korisnika, u odnosu na 345 miliona na kraju 2020. godine.

U trećem kvartalu kompanija je ostvarila profit zahvaljujući poskupljenju svojih servisa za striming i rastu broja pretplatnika u svim regionima.

Od početka godine, tehnološke kompanije su ponovo počele da smanjuju broj zaposlenih, a stigle su najave da bi se to moglo desiti i u firmama poput Amazona i Linkd in-a, koji je u vlasništvu Majkrosofta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije