Gradovi

PROJEKAT SOCIJALIZACIJE Za svako dijete po 50 KM džeparca od gradske uprave Prijedora

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović uručio je danas džeparac djeci iz Prijedora koja putuju na more u okviru republičkog projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

PROJEKAT SOCIJALIZACIJE Za svako dijete po 50 KM džeparca od gradske uprave Prijedora
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA
Kraljičina plaža

Grad je odlučio da pomogne ovu aktivnost Fonda za dječiju zapštitu Republike Srpske i svakom djetetu daćemo po 50 KM kao džeparac – rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru i dodao da je riječ o 83 djece koja će deset dana ljetovati u Budvi.

Dunja Stojančić iz Centra za socijalni rad Prijedor podsjetila je da je ovo 19. godina realizacije ovog projekta i da je od samog početka, od 2002. godine, Centar za socijalni rad Prijedor uključen jer većina djece obuhvaćene projektom su iz djelatnosti ovog centra.

Pročitajte još

– Boravak na moru pruža im osjećaj ravnopravnosti i jednakosti. Djeca se socijalizuju i pomaže im se da imaju bar djelimično iste uslove. Tu su i rehabilitacija u moru i psihološka podrška i ovaj projekat je značajan za dobrobit djece – navela je Stojančićeva.

Profesorica razredne nastave Mira Mušić putuje i radi s djecom u ovom projektu već duži niz godina.

– Imam samo riječi hvale. Djeca se divno druže, imamo sve uslove i to je za svaku pohvalu – rekla je ona.

Ciljne kategorije ovog projekta su djeca od šest do 15 godina čiji se razvoj odvija u nepovoljnima porodičnim, materijalnim, socijalnim uslovima i/ili je osujećen razvojnim i zdravstvenim problemima. Djeca sa smetnjama u razvoju i sa hroničnim oboljenjima dobi od šest do 17 godina, a izuzetno starija lica sa invaliditetom.

Osnovni cilj projekta je da se ostvari pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavajući njihove razvojne potrebe, realizacijom prilagođenih programskih aktivnosti i stvaranjem pozitivnog, afirmativnog ambijenta u vrijeme boravka u odmaralištu.

Prihvati notifikacije