Banjaluka

"Prolongiraćemo potpisivanje peticije" Pomirili se Stanivuković i Ninković, najavljuju Kolegijum i sjednicu Skupštine

Nakon više od mjesec rasprave, svađe i bojkota, došlo je do pomirenja između gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića i predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića.

draško stanivuković i ljubo ninkovic gradonačelinik i predsjednik skupštine grada bl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, gradonačelnik Banjaluke je istakao da je dobio potvrdu predsjednika Skupštine da će ove sedmice biti održana sjednica Kolegijuma za redovnu sjednicu Skupštine grada koja bi trebala da se desi do kraja avgusta.

– Stavljajući interese Grada iznad bilo čega drugoga, dio aktivnosti vezano za potpisivanje peticije za smjenu predsjednika Skupštine smo prolongirali i iskazali spremnost na vraćanje prostorija, kako bismo dobili prijeko potrebnu dinamiku u radu Skupštine Grada – rekao je Stanivuković.

Pročitajte još

Kaže da je za njih rad uvijek bio ispred svega, a u onim trenucima kada je on nedostajao, tada su “uvijek bili spremni na razne vidove borbe, kako bi drugu stranu natjerali na rad i izvršavanje njihovih obaveza i dužnosti”.

Ninković je u izjavi za Srpskainfo istakao da čini ono što su njegove obaveze u smislu zakazivanja sjednice.

– Pravim pripreme kako bih znao koji je najbolji datum Kolegijuma i Skupštine s obzirom da su godišnji odmori. Kako sam i ranije rekao, sigurno neću sazivati sjednicu kako bih rekao da sam sazvao sjednicu, a nema odbornika – ističe Ninković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije