Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROPAO SASTANAK ZA SPAS PREDUZEĆA Nezadovoljni radnici nastavljaju blokadu Autobuske stanice

Biznis
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Radnici JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” nastavljaju blokadu Autobuske stanice Zenica, a u nedjelju s početkom u 15 sati “odmrznut” će prošle subote prekinuti štrajk glađu, rekao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

Radnici su takvu odluku donijeli nakon jučerašnje neuspješne sjednice Gradskog savjeta Zenice, na kojoj ponovo nije vođena rasprava o gradskom budžetu pa samim tim nije ni usvojen niti su opredijeljena sredstva pomoći, kao što nije donesena ni odluka o raspisivanju referenduma za spas tog preduzeća.

– Mi smo se dogovorili da ćemo nastaviti s našim aktivnostima. Koliko god to dugo trajalo, mi ćemo ostati ovdje i čuvati našu i imovinu građana, sve dok nam neko ne donese zvaničan dokument da se moramo maknuti. Trenutno pripremamo i odgovor Opštinskom sudu Zenica na tužbu od Grada Zenice protiv Sindikata i mene, kao predsjednika, jer je za ponedjeljak, 20. januara, po nekoj hitnoj proceduri zakazano i ročište – kaže Sarvan.

Pojašnjava da ovo nije štrajk, već obustava rada, iz razloga što nemaju mogućnost da obavljaju djelatnosti.

Autobuska stanica Zenica, koja je blokirana 31. decembra prošle godine, već 18. dan ne prima autobuse niti s nje polaze autobusi za druge gradove, dok je Gradska uprava tog grada za javni gradski prijevoz privremeno angažirala privatna preduzeća “Babić Biss-tours” i “Prevoz putnika” Zavidovići.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO