Zabava

PROPUST U "SENKAMA" Serija podigla sve na noge, ali OVO je mnogima promaklo (VIDEO)

Druga sezona serije “Senke nad Balkanom” postigla je veliku popularnost, o njoj ne prestaje da se priča, a onim najvjernijim gledaocima nisu promakle određene greške koje su se potkrale u seriji.

PROPUST U "SENKAMA" Serija podigla sve na noge, ali OVO je mnogima promaklo (VIDEO)
FOTO: N. JOVANOVIĆ/RAS SRBIJA

View this post on Instagram

Ivan Meštrović je napravio nekoliko simbola Beograda. Jedan od njih je i spomenik Neznanom junaku. Sa kakvim poteškoćama se sureo tokom izgradnje, pratite u nastavku Senki nad Balkanom 2. Verujemo da su prve tri epizode probudile kod vas želju da odgledate celu sezonu. To i dalje možete da uradite bez obzira na to kod kog ste internet provajdera. Korisnici EON, D3, D3i ili Total TV platforme, aktivacijom na mojSBB portalu mogu u par koraka da kupe za samo 990 RSD paket “Senke 2” i da odgledaju sve epizode pre svih. Ukoliko vam je lakše, paket “Senke 2” možete poručiti za isti iznos pozivom na 19900, kao i posetom SBB prodajnom mestu. Svi koji nisu SBB korisnici, preko bilo kog interneta u Srbiji, paket “Senke 2” mogu da kupe online karticom za 990 RSD na eon.tv/senke2 ili slanjem SMS poruke SENKE na 3355. Novu sezonu će moći da gledaju svi korisnici SBB-a u Srbiji i Telemacha u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, kao i putem NetTV Plus platforme u celom svetu! #draganbjelogrlic #senkenadbalkanom2 #sezona2 #senkenadbalkanom #senke2 #serija #produkcija #ivanmestrovic

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on

U drugoj epizodi druge sezone knez Pavle, kog tumači Radovan Vujović, prikazan je kao general, što ne odgovara istini knez Pavle je bio u činu pukovnika, a 1933. je potpukovnik, ali u seriji nosi generalske bridž pantalone, a trebalo bi oficirske, piše Kurir.

Viši čin Pavle dobija tek 1935. godine.

Kako se dalje navodi, kod lika kneza Pavla se autorima potkrala još jedna greška. Njegov ađutant mora da ima vladarev monogram na epoletama. Knez Pavle je bio, takođe, pripadnik garde, što znači da monogram koji on ima na epoletama imaju i ađutanti kralja i svi drugi.

– U filmu „Gladijator“ ima više od 240 grešaka. Nijedna od uniformi nije tačna. U „Hrabrom srcu“ Škoti u to vreme nisu nosili kiltove. U filmu i seriji je to dopušteno. Ovo nije istorijska serija. Naravno da Kaluđer i Savković nisu sjedili u odboru za izgradnju spomenika Neznanom junaku – rekao je za gorepomenuti list jedan od scenarista serije Dejan Stojiljković.