Biznis

Prosječne plate u Hrvatskoj u padu: U julu zabilježen negativan trend, a evo i koliko su tačno niža primanja

Prosječna mjesečna izplaćena neto plata po zaposlenom kod pravnih osoba u Gradu Zagrebu za juli isnozila je 1.309 evra, što je nominalni pad za 0.6 % odnosu na jun i rast za 12.8 % u odnosu na jul prošle godine, podaci su Gradskog ureda za privredu, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

evri
FOTO: NIKOLA MORAČA/RINGIER

U odnosu na prosječnu mjesečnu platu za jul na nivou Hrvatske, koja je iznosila 1141 evro, prosječna zagrebačka neto plata je viša za 168 evra.

Najviša prosječna mjesečna neto plata kod pravnih osoba za jul ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog gasa i iznosi od 2.108 evra, dok je najniža isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 708 evra.

Pročitajte još

Medijalna neto plata za jul iznosila je 1.116 evra, što znači da je polovina zaposlenih imala manje, a polovina više od toga iznosa.

Prosečna mjesečna bruto plata po zaposlenome kod pravnih osoba u Gradu Zagrebu za jul ove godine iznosila je 1862 evra, što je pad za 0.5 % u odnosu na jun, ali porast za 15.1 % u odnosu na isti mesec prošle godine, prenijela je Hina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu