Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Prvobitna postavka serije “Prijatelji” izgledala je skroz drugačije

Kultura
Autor:

Foto: edisonlsm/Youtube/Screenshot

Teško je i zamisliti da legendarni “Prijatelji” izgledaju drugačije nego onako kakve ih pamtimo, ali to se vrlo lako moglo desiti.

Naime, gotovo za sve uloge, osim za Rosa, čiji je lik pisan ciljano za Dejvida Švimera, bili su planirani drugi glumci.

Tako, za ulogu Fibi bila je predviđena Keti Grifin, a druga opcija bila je Džejn Linč. Njih dve su čak postale prijateljice tako što su se upoznale na audiciji za “Prijatelje”, ali budimo realni – niko tu ulogu ne bi iznio tako dobro kao Lisa Kudrou.

Džon Favro, Džon Krajer i Krejg Bjerko razmatrani su za ulogu Čendlera, prije nego što ju je dobio Metju Peri – a zamalo da i njemu izmakne. Naime, tokom rada na pilot sezoni 1994. godine, on je snimao i pilot za seriju “LAX 2194”, o radnicima na aerodromu u Los Anđelesu koji razvrstavaju kofere.

Na njegovu veliku sreću, ta serija nije prošla, pa je mogao da prihvati ulogu u “Prijateljima”.

Prije nego što je krenulo emitovanje serije, Kortni Koks je bila najpoznatija od svih, jer je snimala brojne reklame, a pojavila se i u spotu Brusa Springstina “Dancing in the Dark”. Producenti “Prijatelja” prvobitno su tražili od nje da igra Rejčel, ali je ona želela da bude Monika, jer se zaljubila u njen “jak karakter”.

Tako je pomrsila konce stend ap komičarki Dženin Garofalo, za koju je ova uloga prvobitno i napisana, Liji Remini, ali i Nensi Mekeon, sada najpoznatijoj po ulozi Džo u “The Facts of Life”, koje su bile sjajne na audiciji za ulogu Monike i ušle u posljednji krug, ali kada je Kortni tražila baš tu rolu, producenti su odustali od prvobitnih izbora.

Ulogu Rejčel je, za razliku od Kortni, očajnički želela da tumači Džejn Krakovski, koja je kasnije igrala vrckavu sekretaricu Elejn u “Ali Mekbil”, međutim kada se pojavila Dženifer Aniston, sve ostale su pale u zapećak.

Možete li da zamislite da Džoi izgleda bilo kako drugačije? E, pa, zamalo da ga glumi Vins Von, a to bi bilo baš drastično drugačije.

On je bio prvi izbor producenata, dok je drugi bio Hank Azarija. Međutim, Met Le Blank je u poslednjem momentu “pokidao” na audiciji, piše Dnevna doza lepog.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO