Kultura

Otkrio koji su mu omiljeni: Stiven Spilberg tvrdi su su ovo najbolji glumci svih vremena

Sarađivao je s nekim od najboljih glumaca u ovom poslu. Leonardo Di Kaprio, Tom Kruz i Lijam Nison samo su neki od talenata s kojima je Spilberg radio na svojim filmovima, ali nijedan od njih nije se našao na njegovoj listi omiljenih.

Otkrio koji su mu omiljeni: Stiven Spilberg tvrdi su su ovo najbolji glumci svih vremena
FOTO: CAROLINE BREHMAN / EPA

U jednom intervjuu Spilberg se prisjetio razgovora koji je vodio s kolegom rediteljem Stenlijem Kjubrikom nakon što je gledao projekciju filma “Isijavanje” koji mu se baš i nije svidio.

Spilberg je objasnio reditelju kako misli da je Džek Nikolson talentovan glumac, ali način na koji je odigrao ulogu Džek Torensa u Kjubrikovom filmu bio je pretjeran i uporedio ga s japanskim Kabuki pozorištem u kojem su glumci jako stilizovani s dramatičnom kostimografijom i šminkom.

Pročitajte još

Braneći Nikolsonov performans, Kjubrik je tražio od Spilberga da navede svojih pet omiljenih glumaca svih vremena. Iznenađujuće, niko od glumaca s kojima je Spilberg sarađivao nije dospio na listu, prenosi b92.

Ko se našao na listi?

Spenser Trejsi, Henri Fonda, Džejms Stjuart, Keri Grant i Klark Gejbl najbolji su glumci svih vremena prema oceni slavnog reditelja. Kad je Spilberg otkrio svoju listu, Kjubrik ga je zaustavio i rekao: “Dobro, gdje je Džejms Kegni na toj listi?”

Spilberg mu je odgovorio kako je Kegni “visoko na listi”, ali Kjubrik je dodao: “Ah, ali on nije u vaših prvih pet. Vi ne smatrate Džejmsa Kegnija jednim od pet najboljih glumaca u svetu, ali ja smatram. I zato je performans Nikolsona sjajan.”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu