Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Publika posebno zainteresovana za filmove o Prvom svjetskom ratu

Kultura
Autor:

Foto: Srna

Izvršni direktor 12. Međunarodnog filmskog festivala “Prvi kadar” Istočno Sarajevo Vitomir Mitrić izjavio je da očekuje posebno interesovanje publike za večerašnji edukativni dio festivala posvećen projekciji dva filma o Prvom svjetskom ratu.

Dokumentarni film pod nazivom “Dugo putovanje u rat” autora Miloša Škundrića iz Srbije biće prikazan u 17 časova, dok je projekcija igranog filma “Čelične ratnice” koji je režirala Jelena Mila zakazana za 19 časova.

Za 20.30 časova predviđen je multimedijalni koncert grupe “Atentat”.

Danas, trećeg dana Festivala, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo prije podne će biti prikazani dokumentarni i kratki igrani filmovi “Čarobnjak iz Mutnja” Branka Lazića iz Republike Srpske, “Kukavica” Hadži-Aleksandra Đurovića iz Srbije, “Obeleženi” Jovana Dopuđe iz Srbije i “Neko dobar će te naći” /Someone good wil find you/ Lejle Strogov iz SAD.

Na popodnevnom repertoaru su filmovi autora iz BiH “Saraj`vo” Mustafe Mustafića, “Osmi dan” Jasmina Pivića i “Tomislavov dnevnik2 Vinka Laotovića, nakon čega slijedi specijalna projekcija filmova za lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Kula.

Tokom dana biće nastavljen rad filmske škole “Prvog kadra” u Domu omladine Zvornik, gdje od sutra Festival nastavlja bogat takmičarski i prateći program sve do subote, 17. novembra, kada će u 19 časova biti održano svečano zatvaranje festivala, uručenje nagrada, projekcija nagrađenih filmova i koncert etno-sastava “Katera” iz Istočnog Sarajeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO