Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PUNICA JE NAREDILA DA ME PRETUKU” Enes je napadnut ispred porodične kuće, a za sve krivi MAJKU SVOJE SUPRUGE

Hronika
Autor:

Foto: Avaz.ba/RAS Srbija

Enes Kozić iz Sarajeva tvrdi da je juče oko jedan sat napadnut u dvorištu porodične kuće u Ulici Višegradska kapija u starom dijelu Sarajeva.

Prema njegovim riječima, metalnom šipkom ga je udario izvjesni Z. V. kojeg je, kako kaže, poslala njegova punica.

– Punica mi je prijetila svo vrijeme, ona ga je poslala da me pretuče. Prijetila je da će mi ga poslati. Odvela je kući svoju kćerku, moju nevjenčanu suprugu, ne da joj da živi sa mnom – kaže Kozić za Avaz.

Enes Kozić, koji ima svoju autopraonicu, u porodičnoj kući živi s majkom. Te noći izašao je do garaže po drva. Ništa ne sluteći, čuo je da se zaustavio automobil.

– Prišao mi je sleđa i udario me šipkom po glavi. Dok sam padao, vidio sam da je to Z. V. kojim mi je punica prijetila. Majka me je pronašla i pozvala odmah Hitnu i policiju – ispričao je Kozić.

Pokazujući ljekarski nalaz s KUM-a Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, Kozić kaže da je odbio ostati u bolnici jer se nema ko brinuti za majku. On tvrdi da ga je njegova punica u četvrtak prijavila policiji da ih je maltretirao.

– Lažno me je prijavila. I ranije je protiv mene podnosila lažne prijave – tvrdi Kozić.

Prema navodima iz sarajevske policije, protiv Kozića je B. M. podnijela prijavu da je 8. januara oko jedan sat fizički nasrnuo na nju nanijevši joj lakše povrede.

Policija evidentirala obje prijave

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da su ljekari Hitne pomoći 11. januara oko jedan sat intervenisali u ulici Višegradska kapija, opština Stari grad, te da je jedna osoba povrijeđena. Na lice mjesta su izašli policijski službenici prve PU kojima je E. K. izjavio da ga je napala nepoznata osoba.

– Osoba E. K. je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane od ljekara u KCU u Sarajevu. Povrijeđeni E. K. je navedenog dana pristupio u službene prostorije I PU radi podnošenja prijave. Napominjemo da je dana 10.1.2019. godine u 19.10 pristupila B. M. iz Sarajeva i prijavila da je dana 8.1.2019. godine u 1.10 nad njom izvršeno krivično djelo iz člana 173. KZ FBiH (lakša tjelesna povreda) i 293. KZ FBiH (oštećenje tuđe stvari) od strane E. K. iz Sarajeva. Policijski službenici I PU nastavljaju rad na dokumentiranju krivičnih djela – odgovoreno nam je iz MUP-a KS

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO