Hronika

"Pušku držala u spavaćoj sobi" Saslušana baka dječaka koji je ubio brata (12)

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Vesna L. (56) zbog sumnje da je nevlašteno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbjeđenu, usljed čega je njen stariji unuk prije dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Policija ispred kuće u Međulužju
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo Neovlaštena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičena je na saslušanju iznijela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte još

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku marke “Bokerica” i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbjedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlaštene osobe ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloljetnim unucima, usljed čega je 6. jula oko 13.15 u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške ubio svog dvije godine mlađeg, rođenog brata, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu