Hronika

UNUK UBIO BRATA (12) Određen pritvor baki zbog držanja puške bez dozvole

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Vesni L. (56) iz Međulužja osumnjičenoj da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbijeđenu, usljed čega je njen stariji unuk prije dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Kuća u kojoj je brat ubio brata
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Pritvor je osumnjičenoj odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, a s obzirom da je za krivično djelo za koje se okrivljena, između ostalog, tereti propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posljedice doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Pročitajte još

Osumnjičena je na saslušanju iznijela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku “bokerica” i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbjedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloljetnim unucima, usljed čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dvije godine mlađeg, rođenog brata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu