Hronika

Pušten i snimak svjedočenja djevojčice: Nastavljeno suđenje doktoru optuženom za pokušaj obljube maloljetnice (12)

U Višem sudu u Novom Sadu u srijedu je nastavljeno suđenje penzionisanom doktoru Š. T. (66), protiv kojeg je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je pokušao da obljubi dvanaestogodišnju djevojčicu.

Pušten i snimak svjedočenja djevojčice: Nastavljeno suđenje doktoru optuženom za pokušaj obljube maloljetnice (12)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na ovom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, reprodukovan je snimak iskaza koji je oštećena, koja ima status posebnog osjetljivog svjedoka, dala svojevremeno tokom tužilačke istrage u “Skrin sobi” suda. Naredno ročište je zakazano za 21. maj.

Poznati ljekar sudske medicine uhapšen je 5. marta 2020. zbog sumnje da je primoravao djevojčicu da ga dodiruje po intimnim dijelovima tijela, a sve se, kako saznajemo, dešavalo od 2018. do početka marta prošle godine, kada je uhapšen. On se od tada nalazi u pritvoru. Djevojčicu je, kako se sumnja, na to primoravao u više navrata, a navodno joj je za to davao novac, prenose Novosti.

Pročitajte još

O onome što joj se dešavalo, oštećena je zapisivala u svom dnevniku, u kojem je, kako saznajemo, između ostalog napisala da “ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac”. Sve se otkrilo kada je taj dnevnik pronašla njena školska drugarica. Prilikom pretresa doktorovog stana i vikendice na Ribarskom ostrvu, policija je oduzela mobilni telefon, tablet i računar kako bi se utvrdio sadržaj u njima.

Poslije saznanja o hapšenju poznatog doktora sudske medicine saznalo se za podatak da je Š. T. 2009. godine u Osnovnom sudu u Novom Sadu bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji, a na toliko mu je bilo zabranjeno da se bavi ljekarskim pozivom.

Prihvati notifikacije