Sudbine

"Radila bih bilo šta da preživim" Glumica je pobjegla iz Srbije i postala dadilja u Bolonji

Od kako se pojavila u kultnom filmu "Lajanje na zvijezde", prije čak 25 godina, mnogo toga se promijenilo u životu lijepe glumice Nataše Tapušković (47).

Nataša Tapušković glumica
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Javnosti je postala poznata po djevojačkom prezimenu Šolak.

Kao mala suočavala se sa velikim problemima.

Kao i mnoga djeca razvedenih roditelja, simpatična Nataša iz Kruševca imala je tužne momente koje je sama proživljavala.

– Roditelji su mi se razveli i od moje sedme godine otac je živio u Beogradu. Nisu se razveli pod teškim okolnostima, nije bilo svađe, mogla sam to i da razumijem, ali emotivno nisam mogla da prihvatim taj gubitak. Često sam bila usamljena i čekala sam sa ključem oko vrata drugarice da izađu na ulicu da se igramo. Imala sam spektar svojih djelatnosti kojima sam prekraćivala vrijeme. U ćevabdžinici, nadomak kuće, često sam pomagala momcima i s njima pravila ćevape, dovodila kući malu djecu iz obližnjeg parka da ih pripazim. Mama mi nije određivala vrijeme kada ću da se igram, ili učim, imala sam slobodu. Patila sam zbog razvoda roditelja, ali moj problem je bio druge prirode. Otac je dolazio svakog vikenda da me posjeti. Petak sam jedva čekala, a nedjelju, kada bi se vraćao, mrzila sam sve doskoro, dok nisam dobila svoju djecu. Tada sam zacijelila te rane – kazala je Nataša Tapušković jednom prilikom.

Pročitajte još

Iako je bila miljenica publike, u jednom trenutku je odlučila da stavi tačku na karijeru.

Odlučila je da napusti Srbiju za vrijeme bombardovanja i ode u Italiju.

– Nisam više bila sigurna da li ću se baviti ovim poslom. Za mjesec i po dana savladala sam jezik i zaposlila se kao bebisiterka u Bolonji. Nisam bila opterećena time šta sam ovdje bila. Dobro sam zarađivala, putovala. Poslije godinu dana osjetila sam da mi nedostaje moja zemlja, ljudi koje volim i vratila sam se. Ni sada mi ne bi bilo teško da radim bilo šta da preživim. Ne bojim se ako glume nema, mogu da se snađem i da izdržim i kad nemam dovoljno novca – priznala je tad Nataša.

Imala je 27 godina kada je srela Vuka u kojeg se zaljubila, a kasnije postala i njegova supruga.

Imaju dvije kćerke.

I dalje je aktivna u glumi, a gledali smo je u serijama “Život je čudo” i “Folk”, kao i u filmovima “Šišanje” i “Spomenik Majklu Džeksonu”.

Ne viđamo je često na javnim događajima, a čini se da joj tako baš odgovara, prenosi Blic.

– Trenutno sam završila snimanje jedne serije “Poseta” u režiji Uroša Tomića. Ne znam kad će ugledati svjetlo dana. Igram ženu iz manjeg mjesta u Vojvodini, koja je shvatila da treba neku novu slobodu, da više ne može da bude to što je bila do tada. Glasač, potrošač, funkcija… Čak ni funkcija/supruga svoga muža koga beskrajno voli. Osjetila je zov slobode, našla malo katarze kroz slikanje, kroz kreativnost – rekla je Nataša nedavno.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije