Politika

"RAKIJU DAJTE TRAMPU" Vučiću na poklon parče zemlje natopljene krvlju seljaka Pranjana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je danas od mještana Pranjana dva poklona - parče zemlje i flašu šljivovice, a istu rakiju mještanin ovog mjesta kraj Gornjeg Milanovca preko ambasadora SAD poklonio je predsjedniku te zemlje Donaldu Trampu.

"RAKIJU DAJTE TRAMPU" Vučiću na poklon parče zemlje natopljene krvlju seljaka Pranjana
FOTO: ANDRIJA VUKELIĆ/TANJUG

Još uvek pamtim zvuk aviona. Tada sam imao 14 godina, a sada ću za koji dan 90. Nismo govorili istim jezikom, ali smo se odmah razumjeli i srpijateljili – ispričao je Radoljub Janković, meštanin sela Pranjani gde je prije 76. godina, izvedena Misija Halijard, a koji je u to vrijeme imao 14 godina.

On je rekao da su mještani Pranjana odlučili da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklone “parče zemlje, razorene rovovima i natopljenu krvlju seljaka”.

Vučiću je poklonio i flašu rakije, koju je uručio i ambasadoru SAD, sa molbom da je preda američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

Janković je kazao da su takvom rakijom liječili, hrabrili američke vojnike, a poklon predsjedniku SAD je njegova poruka da američki i srpski narod moraju biti prijatelji.

– Imam i poruku za Trampa. Amerikanci i Srbi moraju da budu pijateljski nardod za sva vremena – istakao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će parcelu koju je dobio na poklon od mještana Pranjana ustupiti, za razvoj tog mjesta i na dobrobit mještana.

– Vidjeću kako da tu parcelu da iskoristimo za mještane Pranjana, nije to za mene – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, prenosi Blic.