Banjaluka

Razvoj turističke ponude grada: Kanjon Suturlije kao nova turističko-rekreativna destinacija

Kanjon Suturlije bi uskoro moglo postati nova turističko-sportsko rekreativna destinacija sa svim pratećim sadržajima neophodnim za razvoj  turizma.

Razvoj turističke ponude grada: Kanjon Suturlije kao nova turističko-rekreativna destinacija
FOTO: GRAD BANJALUKA/RAS SRBIJA

Zaključak je to sastanka  predsjednika Skupštine grada Zoran Talića sa stručnjacima iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma.

Ideja je da napravimo ljepši ambijent i da ta destinacija bude pristupačna svim ljubiteljima prirode. S tim ciljem u narednom periodu uputiću  prijedlog za utvrdjivanje zoning plana nadležnima kako bi taj lokalitet pretvorili u jedan sasvim novi sportsko-rekreativno turistički centar na području Banjaluke-  kazao je Talic.

Stručnjak iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma Goran Dimitrić smatra da Suturlija svakako ima potencijal da privuče još više turista u Banjaluku.

– Formirali smo tim stručnjaka sa željom da napravimo najadekvatniji ambijent na lokalitetu Suturlije kako bi ga pretvorili u novu sportsko-rekreativnu destinaciju – kazao je on

Na sastanku je napomenuto da je u obuhvatu buduće turističko-rekreativne destinacije, neophodno sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova ali napraviti i nove sadržaje za sve posjetioce.

Između ostalog je rečeno da bi buduća turistička destinacija trebala nositi epitet “Park prirode Suturlija”.