Politika

REAKCIJA NA DODIKOVU IZJAVU Jovičić: Postoje i oni koji nisu spremni dati vjeru za večeru

Reakcija predsjednika SNSD, Milorada Dodika, na odluku Demokratskog narodnog saveza, o napuštanju koalicije na svim nivoima samo je nastavak nekorektnog odnosa SNSD prema DNS i pokazatelj da je naša odluka bila jedina moguća i ispravna.

REAKCIJA NA DODIKOVU IZJAVU Jovičić: Postoje i oni koji nisu spremni dati vjeru za večeru
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je ovo potpredsjednik DNS, Radislav Jovičić, dodajući da je ona  pitanje političkog i, prije svega, ljudskog dostojanstva.

– Demokratski narodni savez apsolutno je jedinstven i nikome, pa ni SNSD-u, neće uspjeti da ga podijeli na istočni i zapadni dio, ”dobre i loše momke”, kao što dijele Republiku Srpsku! Кo je unutar DNS-a eventualno dobar ili loš, odlučiće isključivo organi DNS-a i birači na izborima, a nikako SNSD – rekao je Jovičić.

Dodaje da to i ne priliči demokratskim društvima.

 – Nadamo se da SNSD ne smatra Republiku Srpsku totalitarnim sistemom u kojoj Кomitet donosi odluke o drugim partijama!? – upitao je on.

 Jovičić ističe da je zanimljivo da je DNS Istočnog Sarajeva, koji je postao snažan i odlučujući politički faktor na Sarajevsko-romanijskog regiji, odjednom za SNSD postao ”loš, bahat i gramziv”, što govori o SNSD a ne DNS.

– Кako to da smo  u svih šest opština Istočnog Sarajeva dugogodišnji koalicioni partner SNSD i zašto su onda prihvatili našu podršku svojim načelničkim kandidatima, kao i kandidatu za gradonačelnika? Da li smo postali ”loši” zbog izjave poslanika DNS iz Istočnog Sarajeva, Aleksandra Glavaša, da su Republici Srpskoj potrebne promjene, ili je SNSD Istočnog Sarajeva možda ”gramziviji” od nas? – upitao je on.

On je poručio SNSD da je DNS preživio mnoge nekorektne i niske koalicione udare poput rušenja većine u Prijedoru, papkarenja, pravljenja novih partija, smjene kadrova, pokušaja kadriranja unutar DNS.

–  Iz svega smo izašli jači i što je najvažnije – jedinstveni i dostojanstveni. I tako ćemo i nastaviti, snažno i beskompromisno za Republiku Srpsku i srpski narod koja je ispred i iznad svake političke partije i funkcije! Znamo da je to iznenađenje za ”negramzivi” SNSD  ali, eto, postoje i oni koji nisu spremni dati vjeru za večeru, niti trpiti pritiske i biti ”privjesak”. U ovom momentu, Republici Srpskoj je potrebna obnova sistema vrijednosti i borba za dostojanstven život svakog čovjeka, i to je naš prioritet, a ne šačica vlasti! – zaključio je Jovičić.