Hronika

"Rekla je evo još jedan krug i tu smo" Ovo je dadilja koja je ukrala bebu

Majka bebe od 40 dana, koju je juče, kako se sumnja, u Kruševcu otela dadilja J.J. (35), kaže da ni u jednom trenutku nije posumnjala u nju i dodaje da su njih dvije stalno bile na vezi sve dok u jednom trenutku dadilja nije prestala da joj se javlja.

"Rekla je evo još jedan krug i tu smo"  Ovo je dadilja koja je ukrala bebu
FOTO: FACEBOOK / MAME KRUŠEVLJANKE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Ona je ispričala da je dadilju J. J. pronašla preko grupe “Mame Kruševljanke” i da su imale sasvim normalnu komunikaciju sve dok ona nije nestala sa bebom.

– Javilo se nekoliko žena, javila se i ona, djelovala je sasvim normalno. Došla je na intervju. Tražila sam joj na uvid ličnu kartu, pitala da li mogu da fotografišem, rekla je da nema problema. Popričale smo, rekla mi je da čuvala bratovljevu i sestrinu djecu. Probali smo dva sata, ona je bila super sa bebom. Uspavala je, opeglala veš, djelovala je skroz normalno – rekla je J. J. za Novosti.

Dadilja J.J. odradila je par smjena. Jednom prilikom je, dodaje majka, ona otišla do prodavnice, a J.J. ju je čak zamolila da je zaključa, jer se tako “osjeća sigurnije”. I to je, pored više momenata, ulivalo sigurnost u pozdanost angažovane bejbisiterke.

Pročitajte još

Sa majkom bebe dogovoreno da u ponedjeljak novorođenče izvede u Pionirski park. To se i dogodilo. J.J. i beba su otišle iz stana, dok je K.B. ostala da očisti kuću sa idejom da im se pridruži malo kasnije.

– Čim je otišla u park, ona me je kontaktirala, slala mi je slike, evo “beba je super, spavka, milina” – priča majka K.B.

– Rekla sam “dobro, samo ga pokrij ako bude hladno”. To je bila najnormalnija komunikacija. I onda poslije nekog vremena, pitam da li stižete, ona je rekla “evo još jedan krug i tu smo”. I tako je ona mene porukama zamlaćivala sve vrijeme, “tu sam”, “blizu sam”, i poslije nekog vremena prestala je da se javlja, postala nedostupna. Onda sam pozvala policiju.

Trenuci neizvjesnosti bili su veoma teški za ovu ženu. Policija je odmah krenula u potragu i prava je sreća što je dijete vrlo brzo nađeno. Bebu je dadilja J.J odvela u kuću svog bivšeg momka D.S. (40) u naselju Mudrakovac, na periferiji Kruševca. Prije nego da se odigrala jučerašnja drama, J.J. je u jednom trenutku ispričala K.B. da je imala pobačaj sa prethodnim partnerom.

– Vidio se osjetni žal što je izgubila bebu i ja sam je čak tješila zbog toga – kaže majka.

U porodici bivšeg dadiljinog partnera D.S. U Mudrakovcu su bili izričiti u tvrdnji da nemaju veze sa nemilim događajem. Njima se, kako su rekli, došla je sa bebom navodeći i da je njihovo.

D.S. je rekao da nije upleten u otmicu, a J.J. je priznala šta je uradila. Slučaj istražuje Osnovno javno tužilaštvu u Kruševcu, gdje je podnijeta krivična prijava protiv dadilje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo oduzimanje maloljetnog lica.

Prihvati notifikacije