Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Reljić ponovo svjedoči u predmetu Trezor

Hronika
Autor:

Foto: RAS/Srbija

Ključni svjedok tužilaštva Milan Reljić ponovo će biti saslušan na zahtjev odbrane u predmetu „Trezor“, a u kojem se sudi optuženim za krađu više od dva milliona maraka.

Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić danas je prihvatila prijedlog odbrane da se ponovo saslušala Reljić, ali je odbila njihov zahtjev da ponovo svjedoči Dalibor Marić.

Podsjetimo, Marić koji je bio zaposlen u obezbjeđenju Komercijalne banke učestvovao je u krađi milion maraka, ali je sklopio sporazum sa tužilaštvom i dobio imunitet. On je ranije na sudu ispričao ko je i kako učestvovao u pljački ove banke.

U ovom predmetu sudi se Siniši Straživuku, Jovici Karaću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Đorđu Ćulumu, Aljoši Galiću i Željki Pavloviću.

Na početku ročišta Republički Tužilac Živana Bajić usprotivila sa saslušanju skoro svih svjedoka koje je predložila odbrana, smatrajući da su ranije saslušani i da nema potreba za novim svjedočenjem.

Sudija Kudrić je međutim prihvatila da se sasluša Reljić, al je pojasnila da neće dozvoliti da se ponavljaju pitanja koja su ranije postavljana. Nakon što je odbila saslušanje Marića, reagovala je Jasminka Jovišević, koja brani Kneževića, a koja je rekla da će onda uložiti materijalne dokaze o tome šta su Reljić i Marić ranije svjedočili.

-Kada saslušata Reljića i uporedite njegove izjave koje je ranije dao, dobićete mogućnost da ga krivično gonite zbog lažnog svjedočenja – istakla je Joviševićeva.

Prema optužnici Republičkog tužilaštva uhapšeni u „Trezoru“ se sumnjiče da su počinili brojna teška razbojništva u periodu od 2008. do 2011. godine na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. U ovim razbojništvima odnijeli su više od dva miliona maraka, a najveći plen su imali prilikom pljačke Komercijalne banke u centru Banjaluke, kada su odnijeli više od milion maraka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO