Gradovi

Renoviranje laboratorije Doma zdravlja Srebrenica, vrijednost radova oko 125 hiljada KM

U srebreničkom Domu zdravlja počelo je renoviranje prostorija laboratorije, a ugovorena vrijednost radova je 125.490 dolara.

Renoviranje laboratorije Doma zdravlja Srebrenica, vrijednost radova oko 125 hiljada KM
FOTO: SRNA

Ovaj projekat finansira Rotari klub iz austrijskog Klosternojburga posredstvom srebreničkih rotarijanaca i uz učešće opštine Srebrenica sa 50.000 KM.

Predstavnik ovdašnjeg Rotari kluba Nedeljko Simić rekao je da je planirano da ovi radovi budu završeni za mjesec dana.

On je pojasnio da je predviđeno da budu renovirane sve laboratorijske prostorije, da bude saniran dio krova na Domu zdravlja, postavljeni novi oluci, termoizolacija i fasada na tom objektu.

Nakon renoviranja prostorija biće obezbijeđen dio namještaja i nova laboratorijska oprema u naredna tri mjeseca, čime će laboratorija biti renovirana, uređena i savremeno opremljena – pojasnio je Simić.

Prema njegovim riječima, cilj rotarijanaca jeste da bude uređena i opremljena ustanova koja brine o zdravlju građana ove opštine kako bi što veći broj neophodnih laboratorijskih nalaza i ljekarskih dijagnoza mogao biti pružen pacijentima u Domu zdravlja.

– Time će biti smanjeni troškovi laboratorijskih analiza i liječenja pacijenata i plaćanje privatnim ordinacijama za usluge koje po zakonu treba da besplatno dobiju kao osiguranici u Domu zdravlja – smatra Simić.

On je istakao da su rotarijanci 2010. godine obezbijedili sredstva za renoviranje objekta, te uređenje i opremanje savremenom opremu radiološke službe ovog Doma zdravlja, koja nesmetano pruža usluge pacijentima iz ovog mjesta i Bratunca i opravdava uložena sredstva.