Magazin

Riješite se ustajalog mirisa: Uz pomoć ovog trika vaš dom će uvijek odisati svježinom

Ako luftiranje prostorija ne pomaže, probajte da primjenite neki od ovih trikova i da otjerate zagušljiv miris iz svog doma.

uređenje-doma
FOTO: FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ustajao miris, karakterističan za stare stvari može negativno uticati na udobnost i atmosferu doma. Možda imate neke stare, naslijeđene stvari koje su sa sobom donijele taj karakterističan miris starosti, ustajalosti.

Ovakav miris može da bude se pojavi i ako na pojedinim mjestima imate vlagu, koja se recimo slijeva niz krov, pa ulazi u stan ili kuću.

Buđ koja tada nastaje lako se šire kroz cijelu kuću i zato se taj neprijatan miris osjeća svuda.

Ako primjetite i najmanju trunčicu buđi odmah je očistite jer ćete jedino tako spriječiti njeno dalje širenje.

Na sva ova mjesta možete da isprskate prirodni preparat koji ćete sami napraviti za samo nekoliko minuta, a koji će učiniti da sve površine, ormari, kupatilo, kuhinja mirišu kao da ste ih sada donijeli iz prodavnice.

Pročitajte još

Sve što vam je potrebno jeste flašica sa raspršivačem, malo sirćeta, soda bikarbona i eterično ulje eukaliptusa ili neke druge vama omiljene biljke.

Litar vode, pola kašičice sode bikarbone, 2 kašike sirćeta i nekoliko kapi eteričnog ulja pomiješajte u flašicu, a onda stavite raspršivač i samo isprskajte. Jednostavno je, a zaista efikasno, prenosi Krstarica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu