Svijet

Ruska ambasada u Americi o sankcijama "Imamo gdje da preusmjerimo energente"

Ruski energenti su visokog kvaliteta i konkurentni su, i Moskva ima gdje da ih preusmjeri poslije američke zabrane uvoza ruskih energenata, saopštila je ruska ambasada u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ruska ambasada u Americi o sankcijama "Imamo gdje da preusmjerimo energente"
FOTO: YURI KOCHETKOV/EPA

Rusija ima gdje da preusmjeri svoje visoko-kvalitetne i konkurentne proizvode. Vrijeme je da američka strana shvati iluzornnost svojih pokušaja da diktira svoju volju i tjera nas da odustanemo od zaštite svojih nacionalnih interesa uz pomoć svog kluba sankcija, navela je u utorak ruska ambasada, prenosi TAS S.

Pročitajte još

Kako se još objašnjava u saopštenju ambasade na Fejsbuku, pritisak usljed sankcija Vašingtona na Moskvu je već odavno prešao sve granice političkog i ekonomskog smisla, a posljednjih nekoliko nedjelja to je više nego jasno.

– Odbijanje naših resursa prouzrokovaće znatne fluktuacije i na svjetskim energetskim tržištima. To će negativno uticati na interese kompanija i potrošača, prije svega u samim Sjedinjenim Američkim Državama – naglašava se u saopštenju ruskog diplomatskog predstavništva, prenosi Sputnjik.

Ruska ambasada je pored toga dodala da će se Amerika zbog odluke o zabrani uvoza suočiti sa rastom cijena benzina, struje i grijanja.

Prihvati notifikacije