Regioni

SARA VELIKOG SRCA Ima tek 13, a već je četvrtu godinu plivala za Časni krst i bila NAJBRŽA

U rijeci Željeznici, u Istočnoj Ilidži, juče je, četvrtu godinu zaredom, organizovano plivanje za Časni krst, povodom praznika Bogojavljenja, na kojem je prva do Časnog krsta doplivala trinaestogodišnja Sara Samardžić iz Istočne Ilidže.

SARA VELIKOG SRCA Ima tek 13, a već je četvrtu godinu plivala za Časni krst i bila NAJBRŽA
FOTO: MARIANA ĐURIĆ/RAS SRBIJA

Sara je, osim što je odlična učenica, i uspješan sportista, ali i veliki humanista, pa tako i učestvovanje u plivanju za Časni krst, iako nije često da djevojčice njenih godina učestvuju, nekako ide uz njen karakter.

Kroz razgovor sa Sarom i njenom porodicom smo saznali da ona pohađa 8. razred Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži, da se aktivno bavi plivanjem, ali je i redovan i istaknut član Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija
Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Sarina mama je za Srpskainfo istakla da je Sara odličan učenik, te da je, pored tog uspjeha, bila i prvak BiH u plivanju, u kategoriji do 12 godina.

Sara je osim toga na posljednjem takmičenju BiH u plivanju učestvovala u štafeti 4 puta 50 mješovito, gdje je oboren državni rekord BiH, a ona je bila najmlađa učesnica – ističe Sarina mama.

Osim škole, plivanja i humanitarnog rada, Sara uživa i u crtanju, te je pohađala i časove ikonopisanja, ali je, nažalost, tog hobija morala da se odrekne, jer joj obaveze i treninzi ne ostavljaju puno slobodnog vremena.

Sara ističe kako joj je ovo prvi put da učestvuje, te da je osjećaj poseban. Iako je voda bila jako hladna, kaže sve je lijepo prošlo.

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija
Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

– Od prvog plivanja za Časni krst, koje je organizovano kod nas, ja sam imala želju da učestvujem, a danas mi se ta želja i ostvarila – rekla je Sara.

Ona dodaje da je današnjim plivanjem njen san ispunjen, te da će i narednih godina učestvovati u plivanju za Časni krst.