Regioni

SASTANAK U VLADI LIVANJSKOG KANTONA "Što prije ukloniti otpad iz Bosanskog Grahova"

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić danas je na sastanku u Vladi Livanjskog kantona pozvao kantonalnu Vladu da pomogne ovoj lokalnoj zajednici da u što kraćem roku riješi problem otpada iz Italije deponovanog na područje Bosanskog Grahova i Drvara, navodeći da je to problem cijelog kantona.

SASTANAK U VLADI LIVANJSKOG KANTONA "Što prije ukloniti otpad iz Bosanskog Grahova"
Foto: Marko Žarač/ustupljena fotografija

Na sastanku sa predstavnicima opštine Bosansko Grahovo i udruženja građana sa područja te lokalne zajednice, predsjednik Vlade Livanjskog kantona Ivan Jozić i prisutni kantonalni ministri iskazali su punu podršku predstavnicima opštine i stanovnicima, naglasivši da će nadležne institucije preduzeti sve mjere s ciljem rješavanja ovog problema, jer je opšti interes da otpad bude što prije uklonjen.

Jozić je pozdravio nastojanja predstavnika opštine Bosansko Grahovo i iskazao podršku u rješavanju ovog problema, rekavši da sve institucije rade svoj posao, te su im u okviru svojih nadležnosti na raspolaganju, saopšteno je iz Vlade Livanjskog kantona.

Ministar građevinarstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite sredine Livanjskog kantona Hikmet Hodžić rekao je da su u stalnoj koordinaciji sa kantonalnom i federalnom Upravom za inspekcijske poslove.

On je naveo da je ovo ministarstvo kontaktiralo obje uprave radi dostavljanja svih službenih akata i dokaza povodom izvršenog inspekcijskog nadzora, da bi imalo uvid u službene podatke i informacije, te moglo preduzeti određene mjere za koje je nadležno.

Sastanku je prisustvovala i ministar rada, zdravstva, socijalne zaštite i izbjeglih Vasilija Broćeta.