Društvo

Savić: Žrtva poginulih boraca govori koliko je važna Republika Srpska (FOTO)

Povodom krsne slave opštine Lopare - Đurđevdana, danas je služen pomen za 242 poginula borca Vojske Republike Srpske iz ove majevičke opštine.

Savić: Žrtva poginulih boraca govori koliko je važna Republika Srpska (FOTO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Pomen je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije zajedno sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije zvorničko-tuzlanske.

– Sjećamo se junaka koji postradaše za krst časni, vjeru pravoslavnu i našu Republiku Srpsku i njihove žrtve – rekao je episkop Fotije.

Nakon pomena položeno je cvijeće na spomenik poginulim borcima Majevice.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je njegovanje sjećanja na poginule junake Majevice tradicija u ovoj opštini.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Oni su svoj život položili za slobodu srpskog naroda, a sama ta rečenica govori koliko je važna Republika Srpska i koliko je moramo čuvati i u političkom, ekonomskom i domografskom smislu – naglasio je Savić.

Pročitajte još

Predsjednik Boračke organizacije Lopara Risto Radić rekao je da je 242 borca život dalo u odbrambeno-otadžbinskom ratu dok je više od  800  teže i lakše ranjeno iz opštine Lopare.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović prisustvovao je pomenu i polaganju cvijeća i istakao da su Lopare jedna od najuspješnjih opština u Republici Srpskoj.

Šarović je čestitao građanima krsnu slavu opštine i dalji napredak i preporod, a načelniku Saviću i predsjedniku Skupštine opštine Lopare Milenku Ristiću jer uspješno vode ovu majevičku opštini i kraj.

– Ovdje se uspješno zadovoljavaju potrebe svih građana. Uspješne Lopare, uspješan ovaj dio naše zemlje znači napredak Republike Srpske – rekao je Šarović.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić podsjetio je da su Đurđevdanske svečanosti protekle na zadovoljstvo svih građana te da su na Svečanoj sjednici nagrađeni zaslužni pojedinci.

– Predan rad na razvoju naših Lopara je i dalje naš osnovni cilj – rekao je Ristić.

Pomenu su prisustvovali načelnik opštine Teslić Milan Miličević, predstavnici grada Bijeljina, opštine Ugljevik, opštine Trstenik iz Srbije, te predstavnici boračkih organizacije regije Bijeljina.

 .

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu