Društvo

Savjetuje se oprezna vožnja: Vlažni i klizavi kolovozi, magla smanjuje vidljivost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutarnja magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u kotlinama i duž rijeka, a na tim dionicama su vlažni i klizavi kolovozi, saopšteno je iz Auto-moto sveza Srpske.

Savjetuje se oprezna vožnja: Vlažni i klizavi kolovozi, magla smanjuje vidljivost
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RINGIER

Na graničnim prelazima u BiH povremeno dolazi do pojačane frekvencije vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Lepnica-Blaževac saobraćaj će se od 8 do 17 časova odvijati jednom saobraćajnom trakom zbog sanacije kolovoza.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), te na regionalnim pravcima Ukrina-Gornja Vijaka i Srpske Toplice-Kola kod Banjaluke.

U toku je sanacija kolovoza na dijelu magistralnog puta Krivače-Bileća.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog radova na rehabilitaciji i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice (Omladinska ulica) zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje) zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje svakim danom, osim nedjelje, od 8 do 17 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj u zoni izvođenja radova (od Nevesinja do entitetske granice). Alternativni pravci za vrijeme obustave su Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice cara Lazara i dionice magistralnog puta Sokolac-Podromanija izmijenjen je režim saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica (Podjezera) zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Režim saobraćanja izmijenjen je i u tunelu “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta entitetska granica (Lapišnica)-Ljubogošta, kao i u tunelu “Stambolčić” na magistralnom pravcu Pale-Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme, te na dionici magistralnog pravca Stari Majdan-Banjaluka (Rudarska) i na pravcu Jezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u saobraćanju.

Drugačije se saobraća i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Prijedor tri-entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika LJubija.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8 do 15 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvija se na pravcima Metalna industrija Prijedor-granični prelaz Gradina, entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod i entitetska granica Donje Ledenice-Crkvina-Modriča-Odžak.

U Federaciji BiH na magistralnom putu na raskrsnici u Konjicu danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju svjetlosne signalizacije, zbog čega je moguće sporije saobraćanje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu