Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Scena koja će IZBEZUMITI fanove “IGRE PRESTOLA”: Ovaj DETALJ otkriva sudbinu Arje Stark koju niko nije očekivao

Zabava
Autor:

Foto: HBO/Screenshot

Posljednja scena u petoj epizodi osme sezone “Game of Thrones” (Igra prestola) ostavila je gledaoce u rebusu. Kako je moguće da je samo Arja Stark preživjela pokolj (Drakaris) koji se dogodio u Kraljevoj luci i šta simbolizuje bijeli konj sa kojim napušta ruševinu od grada.

Posljednja emitovana epizoda serije “Game of Thrones” (Igra prestola) izazvala je sumnju među fanovima da Arja Stark nije preživjela uništenje Kraljeve luke.

Mnogi fanovi misle da je ključ u bijelom konju koji dolazi po najmlađu Starkovu kćerku. Konji u mitologiji predstavljaju život, a bijeli konj je simbol uskrsnuća i ponovnog rađanja. Scena u kojoj Arja jaše konja i napušta grad, po fanovima, simbolizuje napuštanje kraljevstvo živih i odlazak na drugi svijet.

Međutim, oni koji su vidjeli trejler za posljednju epizodu znaju da se Arja pojavljuje među vojnicima, ali sumnja se da je to samo njen duh jer ne komunicira ni sa kim.

Bijelog konja smo vidjeli na početku epizode na kapiji Kraljeve luke.

Bez obzira na simboliku konja, scena sa Arjom na kraju može da bude potpuno obična scena koja nije metafora ili metafizička scena rastavljanja duše i tijela. Ali, ako uzmemo u obzir da je konj poginuo, barem tako aludira kadar nakon napada na Kraljevu luku, možda teorija o prelasku iz svijeta živih u svijet mrtvih pije vodu, piše Blic Žena.

Postoji još nekoliko objašnjenja i simbolike.

Osveta

S obzirom na to da je Arjina priča osvetnička jer poslije ubistva oca Neda Starka najmlađa kćerka se zaklela da će ubiti sve one koji su odgovorni za skidanje očeve glave sa ramena. Bijes je naročito bio usmjeren ka Sersi Lanister.

Odlazak Arje na bijelom konju iz Kraljeve luke može da se protumači i kao napuštanje želje za osvetom.

Jedna od teorija tvrdi da je Bren gospodar Svjetlosti i da Starkov sin manipuliše događajima u prošlosti kako bi se određene stvari dogodile u sadašnjosti. U šestoj sezoni Arji je dao valirijski bodež koji je kasnije njegova sestra iskoristila za ubistvo kralja noći.

Bren u osmoj sezoni je rekao da Starkovi više nisu njegova porodica i da on živi u prošlosti. Takođe, bio je veoma miran kad je došao konačan minut za Teona kojem je kratko rekao: “Teone, ti si dobar čovjek” jer je bio svjestan kako će se priča završiti i da neko mora umrijeti prije nego što Arja uradi svoj posao.

Sumnja je da je Bren taj koji je poslao konja po Arju.

Samo je konj i ništa više

Naravno, možda su teorije uzaludne i konj je naprosto konj, i scena je lijepa na oko.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO