Regioni

SDS TESLIĆ TVRDI „Aktivista SNSD nasrnuo na načelnika Miličevića i njegovu porodicu“

Aktivista SNSD i radnik obezbjeđenja ZTC „Banja Vrućica“, Žarko Jelić, danas je verbalno i fizički nasrnuo na članove uže porodice načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, kao i na načelnika lično, tvrde u Opštinskom odboru SDS Teslić.

SDS TESLIĆ TVRDI „Aktivista SNSD nasrnuo na načelnika Miličevića i njegovu porodicu“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tvrde da je Jelić blokirao nekategorisani put u javnoj upotrebi u naselju Bare u Banji Vrućici, u kojem se nalazi porodična kuća načelnika Miličevića, uz prijetnje i uvrede da taj put mogu koristiti svi osim načelnika Miličevića i njegove porodice.

Kako kažu, Jelić je blokirao put uz tvrdnju da je njegov privatni, što nije istina, posebno s obzirom da put svakodnevno koristi oko 20 domaćinstava naselja Bare.

-Osim verbalnih prijetnji i uvreda da sinovi načelnika Miličevića nisu starosjedioci Teslića, iako su u Tesliću rođeni, Jelić je onemogućio pristup posjedu u 1/1 vlasništvu Aleksandra Miličevića, sina načelnika, te onemogućio izvođenje radova na posjedu firmi sa kojom ima potpisani ugovor o izvođenju građevinskih radova. Da se radi o insceniranom i organizovanom napadu aktivista SNSD na porodicu načelnika, jasno je i iz činjenice da je odmah po incidentu angažovana ekipa Alternativne televizije kako bi iskoristila ovaj atak u političke svrhe prikazujući ograničavanje slobode kretanja načelniku opštine i njegovoj porodici od strane aktivista SNSD kao incident izazvan od strane načelnika – tvrdi SDS Teslić.

Prema njihovim riječima, Miličević je ovaj incident prijavio Policijskoj stanici u Tesliću. U OO SDS tvrde da „ovo nije prvi put da je porodica načelnika Miličevića na meti aktivista SNSD“.

-Podsjećamo da je u oktobru 2014. godine kolona od oko stotinu vozila aktivista SNSD predvođena čelnim ljudima te stranke došla ispred porodične kuće načelnika, kada su aktivisti SNSD uz trubljenje sirenama, viku i pogrdne uzvike, na kuću načelnika Miličevića bacali pirotehnička sredstva i naprave, verali se uz ogradu i urinirali, te prijetili i urlali. Slično je u istoj noći ponovljeno pred porodičnom kućom zamjenika načelnika opštine Teslić Milovana Stankovića, kao i nekoliko odbornika SDS – piše u saopštenju.

Dodaju da su se u javnosti prošle godine pojavila i „svjedočanstva o monstruoznim zamislima čelnih ljudi lokalnog SNSD da se izvrši napad na jednog od sinova načelnika Miličevića, kako bi se pokolebao u odlučnosti da ne popusti političkim pritiscima te stranke u Tesliću“.

OO SDS Teslić osuđuje ovaj napad aktivista SNSD, te traži od nadležnih organa koji su zaduženi za održavanje javnog reda i mira, da reaguju i da počinioca ovog napada sankcionišu u skladu sa zakonom