Politika

Kovačević opleo po lideru SDS “Žalosno je ako Miličević pristaje biti sredstvo političkog Sarajeva”

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević ocijenio je da političko Sarajevo, kao i sarajevski mediji veoma često koriste predstavnike opozicije iz Republike Srpske kao političko sredstvo sa ciljem slabljena pozicije Srpske.

radovan kovacevic snsd
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako kaže, Srpsku na osnovu volje građana i naroda u Republici Srpskoj, predstavlja vlast Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom.

– Žalosno je, naravno, ako je na takvu ponuđenu ulogu pristao i novi predsjednik SDS Milan Miličević i što se pridružio matrici političkog Sarajeva koje kao sredstvo za slabljenje pozicija Republike Srpske uvijek nađe predstavnike opozicije koji će optužiti Srpsku za sve probleme u BiH – istakao je Kovačević, koji je i portparol SNSD.

Kovačević je rekao da je očigledno da je matrica političkog Sarajeva i sarajevskih medija jednostavna da nađe nekog iz Republike Srpske ko će za sve probleme u BiH optužiti Srpsku, ali je žalosnije što u Srpskoj postoje oni koji na ovu ulogu pristaju.

– Zamislite obrnutu situaciju – da predstavnici opozicije iz Sarajeva ili tzv. bošnjačkih političkih stranaka za sve probleme u BiH okrive one koji su na vlasti u ime bošnjačkog naroda na nivou BiH. To niko u ovom trenutku ne može da zamisli – naglasio je Kovačević.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, predsjednik SDS potpuno ignoriše sve što postoji u BiH kao realan problem.

– Miličević ignoriše ono što je nametao posljednji visoki predstavnik Valentin Incko. Ignoriše da imamo jednog čovjeka koji nije izabran za visokog predstavnika koji se lažno predstavlja da je na toj poziciji i pokušava da nameće rješenja koja su protiv Republike Srpske – rekao je Kovačević.

On je ukazao da predsjednik SDS-a ignoriše i činjenicu da postoji Ustavni sud BiH sa troje stranaca koji želi da otima imovinu od Republike Srpske i konstantno, umjesto da štiti Ustav, atakuje protivustavnim odlukama na Srpsku i njena prava.

– Izgleda da Miličević ignoriše i činjenicu da je sve što se ikada u BiH nazivalo reformama uvijek značilo otimanje prava od Republike Srpske. Ono što radi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predstavnici ove strukture politike iz Srpske upravo je to da se suprotstavimo tome – naglasio je Kovačević.

Osvrnuvši se na to što predsjednik SDS kaže da je BiH dovoljan okvir za Srbe, Kovačević je ukazao da je upravo politika Dodika i SNSD da je dejtonska BiH dovoljan okvir za Srbe, ali, ukoliko svakodnevno otimaju prava Srpske iz Dejtonskog sporazuma, onda je jasno da se tome mora reći – dosta.

On je napomenuo da su vlasti Srpske jasno postavile crvene linije i da, ukoliko neko nastavi na ovaj način da ih ruši, odgovori će biti potpuno jasni i odlučni.

– Ne dozvoljavamo da iko ruši prava Republike Srpske. Ako Miličević, umjesto da bude partner jake Republike Srpske, želi da bude partner onih koji ruše Srpsku i njena prava, onda je to njegov put koji će ostati u potpunoj suprotnosti nas i naroda u Republici Srpskoj – naglasio je Kovačević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije