Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SEKSISTIČKA OBJAVA Aleksandar objavom o idealnoj ženi izazvao buru na Tviteru

Zabava
Autor:

Foto Twitter

Napisao je na Tviteru koje sve uslove po njegovom mišljenju treba da ispunjava žena da bi bila “prelijepa”. Mnogi su na oovj društvenoj mreži rekla da su njegovi stavovi površni i seksistički.

Aleksandar (Aleksander) Džej Ej Kortes je na u vodiču “Kako biti prekrasna žena” napisao da žena mora da bude vitka, da ima dugu kosu, da zna da kuva, da bude ženstvena, graciozna, senzualna, da se depilira, nosi modernu odjeću u ljubičastoj boji, da voli i sluša muškarce.

“Budite otmjene, dame”, poručio je.

Ako žene koje muškarci treba da uče kako da se ponašaju, ne ispunjavaju ove uslove onda su, kako je dodao, harpije, ptice sa licem žena koje su odnosile duše mrtvih u Had i jesu ili će biti užasne majke, piše Blic žena.

Da li i vi, dok čitate objave Kortesa koji je na Tviteru istakao da je trener, imate težak osjećaj u stomaku? Imaju ga i Tviteraši koji komentarišu: “Iskreno, uopšte nisi privlačan, ni blizu. Gađenje se odnosi i na one kojima se sviđaju njegove gluposti i ostavljaju pozitivne komentare”, – Ovo je onaj lik iz srednje škole koji još moli da ponovo okupite bend da bi mogao da svira bas i još ide na srednjoškolske zabave kako bi devojke mogao da dira po kosi i vratu.

Kortesovu objavu lajkovalo je oko 10.000 ljudi.

Mi joj kao i svim seksističkim stavovima dajemo veliki anlajk. Niti žena mora da ispunjava neke uslove da bi bila preliijepa i da bi se dopala muškarcima, niti je bilo šta njoj nadređeno, određeno u cilju “služenja muškarcu”. Niti mora da ima dugu kosu, niti mora (moramo da ponovo još jednom) da nosi odjeću u ljubičastoj boji…

Ma, svako slovo ove objave je za kritiku. I ma koliko da izgledalo da nije tako uobičajeno ovakvo razmišljanje, nažalost jeste, jer je svijet i dalje seksistički.

(Blic žena)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO