Politika

Šeranić sa direktorom Regionalne kancelarije SZO: Zahvalnost za dosadašnju pomoć i planovi za buduće projekte

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je direktoru Regionalne kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hansu Klugeu da će biti značajna podrška edukaciji zdravstvenih radnika u realizaciji programa vakcinacije protiv HPV i da je u planu razvoj skrining programa raka grlića materice.

Alen Šeranić i Hans Kluge
FOTO: SRNA

Šeranić je zahvalio danas Klugeu za konkretnu podršku SZO zdravstvenom sistemu Srpske, posebno za buduće aktivnosti koje će biti usmjerene na promociju zdravlja i prevenciju bolesti.

– Razgovarali smo i o tehničkoj i finansijskoj pomoći SZO za istraživanje, znanje, stavove i praksu u vezi sa vakcinacijom protiv humanog papiloma (HPV) virusa – rekao je Šeranić.

On je dodao da su razmatrali i potrebu izrade studije procjene stanja intrahospitalnih infekcija u Republici Srpskoj.

Alen Šeranić i Hans Kluge
FOTO: SRNA

Pročitajte još

Šeranić se sa Klugeom sastao na marginama Drugog međuregionalnog sastanka visokog nivoa o zdravlju izbjeglica i raseljenih lica Evrope, Afrike i Mediterana, koja se održava u Egiptu u organizaciji SZO.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da su teme sastanka bile i novi sistemski zakoni u zdravstvenom sistemu Republike Srpske i njihova buduća primjena u organizovanju efikasne, dostupne i kvalitetne zaštite za građane Republike Srpske.

Šeranić je upoznao Klugea o trenutnim investicionim projektima izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih bolničkih kompleksa u Srpskoj, kao i o namjeri Vlade da u budućnosti u Banjaluci izgradi savremeni medicinski kompleks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije