Magazin

SERUM ZA TIJELO Suva ulja pomažu da koža izgleda mekše i sjajnije

Sa suvim uljem samo nekoliko sekundi nakon nanošenja možemo se obući, ali koža ostaje i dalje hidrirana što je čini mekšom i blistavijom.

Žena drži serum
FOTO: FREEPIK

Prema stručnjacima, suva ulja sadrže veći udio niskoviskoznih ulja poput sjemenki grožđa, argana i šipka, te zahvaljujući svojoj molekularnoj strukturi, ne ostavljaju osjećaj težine na koži.

Ulja poput kokosovog, jojobinog i bademovog duže se zadržavaju na koži i imaju bogatiju teksturu. Suva ulja su stručnjaci usporedili sa serumom za tijelo i nazvali su ih brzim i efikasnim rješenjem za dehidriranu kožu. Suva ulja se mogu nanijeti na skoro sve dijelove kože, a ne morate razmišljati da ćete isprljati svoju odjeću.

Pročitajte još

Prije nanošenja ulja, stručnjaci savjetuju suvo četkanje kože kako bi se potaknuo protok krvi, što pomaže sastojcima ulja da prodru dublje. Ako želite osjećaj hlađenja koji smanjuje natečenost, možete staviti ulje u frižider na nekoliko sati, ali ne predugo da se ne stvrdne.

Za hidrataciju, ulje je najbolje nanositi na vlažnu kožu nježnim i širokim pokretima. Nema potrebe za intenzivnim masažama, jer su suva ulja manje skliska i brže se upijaju u kožu u usporedbi s klasičnim uljima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu