Svijet

Servirano otrovno pecivo? Ruski vojnici umrli nakon što su jeli hranu koju su im dali ukrajinski civili

Dvojica ruskih vojnika umrla su u blizini Harkova nakon što su im ukrajinski civili dali da jedu otrovane pite, saopštila je ukrajinska obavještajna agencija ministarstva odbrane.

Servirano otrovno pecivo? Ruski vojnici umrli nakon što su jeli hranu koju su im dali ukrajinski civili
FOTO: SERGEY KOZLOV/EPA

Vojnici su umrli odmah pošto su pojeli pecivo koje su im servirali stanovnici Izuzma, dok je još 28 vojnika završilo na intenzivnoj njezi. Nekoliko stotina ruskih vojnika “teško je bolesno” jer su pili otrovani alkohol koji su im ponudili civili, prenosi Kurir.

Ukrajinske vlasti pohvalile su se na zvaničnom sajtu ministarstva odbrane tekstom sa naslovom: Okupatore otrovali lokalni stanovnici i alkohol.

Pročitajte još

– Ukrajinci pružaju otpor okupatorima svim raspoloživim sredstvima. Prema dostupnim informacijama, mještani Izumskog okruga (Harkovska oblast) su Ruse iz 3. motorizovane divizije “liječili“ otrovanim pitama. Usljed toga su dva okupatora umrla odmah, dok je 28 prebačeno na odjeljenje intenzivne njege. Njihovo trenutno stanje se razjašnjava – naveli su Ukrajinci.

U objavi se navod i da se “još oko 500 pripadnika 3. motorizovane divizije Ruske Federacije nalazi se u bolnicama zbog teškog trovanja alkoholom nepoznatog porijekla”, prenosi Blic.

Kijev tvrdi da je ruska komanda ove smrti otpisala kao “ne-borbene gubitke”.

Prihvati notifikacije