Svijet

ŠESTORO DJECE KROZ STAKLO GLEDALO KAKO UMIRE Samohrana majka preživjela rak, ubio je korona virus

Korona virus nastavlja da uzima sve više i više života, a broj umrlih u ponedjeljak u SAD prešao je preko 3.000. Među žrtvama je i majka šestoro djece, koja se sa njima oprostila preko toki-vokija, piše Dejli mejl.

ŠESTORO DJECE KROZ STAKLO GLEDALO KAKO UMIRE Samohrana majka preživjela rak, ubio je korona virus
Foto: Sundee Rutter/Facebok/Screenshot

Sandi Ruter (42), žena koja je preživjela rak dojke iz Vašingtona, umrla je u ponedjeljak 16. marta nakon što je oboljela od korona virusa.

Ona je 3. marta primljena u bolnicu koja je liječila bolesne od Covid-19. Tog dana ona i njen sin Elajdža Ruter (20) proveli su osam sati u izolovanoj sobi dok ju je liječilo medicinsko osoblje pod punom zaštitnom opremom.

Nisu htjeli ni da dodirnu moju mamu – rekao je Elajdža, kojem je bilo dozvoljeno da je posjeti sa zaštitnom maskom na licu. Istog tog dana poslali su je kući jer su mislili da ima grip, što je i Sandi mislila.

– Nismo mislili da ima korona virus jer nije imala gdje da ga dobije. U to vrijeme mali broj ljudi bio je obolio – prisjetio se njen sin. Četiri dana kasnije majka i sin vratili su se u bolnicu.

Poslije nekoliko sati rekli su joj da ima upalu pluća i da mora da ostane u bolnici. Sljedećeg dana test je pokazao da je pozitivna na korona virus. Narednih dana slala im je poruke i pisala da je dobro, ali su one vremenom postale ograničene samo na emotikone. Bolnica je 16. marta pozvala porodicu i rekla im da odu tamo.

Njeno šestoro djece gledalo je kroz mali stakleni prozor majku kako leži na krevetu. Oprostili su se od nje koristeći toki-voki.

– Rekao sam joj da je volim i da ću brinuti o braći i sestrama – ispričao je njen najstariji sin, piše Telegraf.