Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SEZONA NIJE POČELA” Oglasila se uprava skijališta na Bjelašnici nakon nesreće na sankanju

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Nakon što je danas na Bjelašnici djevojčica pala sa sanki i zadobila teške tjelesne povrede nekoliko sati poslije oglasilo se preduzeće ZOI'84 koje je istaklo da oni nisu organizatori niti jednog današnjeg događaja.

– Želimo napomenuti da zimska sezona još uvijek nije zvanično otvorena. Zvanično otvorenje je najavljeno za 15.12.2019. godine i od tog dana KJP ”ZOI'84” je obavezan da obezbjedi Hitnu medicinsku pomoć, GSS i prisustvo policije – saopšteno je iz ovog preduzeća,

Ističu da su na stazama uredno postavljeni znakovi da je korištenje staza u vidu hodanja i sankanja na vlastitu odgovornost, prenosi Klix.

Djevojčica koja je zadobila teške povrede na Bjelašnici je u stabilnom stanju

– Danas se na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking. Iskreno nam je žao zbog nesrećnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak – saopćili su iz KJP ZOI'84.

Podsjetimo, danas se na Bjelašnici dogodila nesreća kada je djevojčica pala sa sanki i udarila glavom u kamen nakon čega se onesvijestila. Na KUM je prevezena kolima Hitne pomoći, a trenutno se nalazi u stabilnom stanju i smještena je na intenzivnom odjelu Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO