Kultura

SIMPATIČNI ZLIKOVAC Pet godina bez omiljenog profesora Snejpa (VIDEO)

Prije pet godina svijet je šokirala vijest da nas je napustio jedan od najsimpatičnijih zlikovaca u svijetu filma.

SIMPATIČNI ZLIKOVAC Pet godina bez omiljenog profesora Snejpa (VIDEO)
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/ THEGAROSTUDIOS

U avgustu 2015. godine Alan Rikman doživio je slabiji šlog, nakon čega mu je dijagnostikovan rak pankreasa. Legenda britanskog pozorišta i filma povjerila je ovu tajnu samo najbližim prijateljima, zbog čega je planeta s nevjericom 15. januara 2016. godine dočekala vijest da je slavni Englez preminuo.

Iako je pretežno igrao negativce – Severusa Snejpa u serijalu o Hariju Poteru, sudiju Turpina u “Sviniju Todu”, zamalo preljubnika Harija u “U stvari ljubav”, šerifa od Notingema u “Robinu Hudu: Princu lopova”, Hansa Grubera u “Umri muški”…, Alan Rikman važio je za jednog od najharizmatičnijih i najdražih lica u svijetu filma. A i svi oni koji su pratili serijal o Hariju Poteru sjećaju se da je čuveni profesor Snejp na kraju ispao jedan od najvećih pozitivaca.

Jedan od razloga za to su simpatične anegdote o njemu koje su obožavaoci iz svih krajeva planete s vremena na vrijeme dijelili s javnošću, a ovo su samo neke od njih.

Haljina za novinarku

Kristina Klajn-Biset, novinarka iz Edinburga, ispričala je za BBC da je više puta intervjuisala Rikmana, a jednom prilikom je od njega dobila poklon!

– Imala sam ogromno zadovoljstvo da intervjuišem Alana nekoliko puta. Kad sam jednom prilikom prosula crno vino po haljini tokom intervjua, on me uzeo pod ruku, prešli smo zajedno ulicu i u jednoj prelijepoj radnji mi je kupio novu haljinu – podijelila je ona.

Snejp za klince

Brenan Karli iz lista GQ otkrio je nakon Rikmanove smrti na društvenoj mreži Tviter kako je izgledao njegov susret sa slavnim glumcem. Naime, kada je imao samo 13 godina, Karli je uživao u jednoj Rikmanovoj predstavi i nakon nje dobio priliku da popriča s ovom legendom Holivuda.

– Kad sam imao 13 godina, upoznao sam Alana Rikmana u Londonu posle predstave “Meri Popins” i on je počeo da mi se obraća kao Snejp. Kako otmen potez!

Šala za fana

Danas je na društvenim mrežama teško izbeći spojlere, ali nekada ta opasnost nije postojala. Međutim, jedan tviteraš ispričao je kako je jednom prilikom, kada je tek kupio knjigu “Hari Poter i Polukrvni princ” u hotelu sreo Alana Rikmana i zamolio ga da mu da autogram i dogodilo mu se upravo to da čuje spojler. Glumac se potpisao na knjizi, pitao je dječaka da li ju je pročitao i kada je čuo da nije, rekao:

– Pretpostavljam da znaš da sam ja Polukrvni princ, piše Blic.rs.

Prihvati notifikacije