Svijet

SITUACIJA JE SVE GORA Najdebljoj djevojčici na svijetu roditelji ne mogu da UBLAŽE GLAD, sa 16 mjeseci već ima 25 KILOGRAMA

Marta 2017. godine internetom su se širile slike, kako su je nazvali, “najdeblje djevojčice na svijetu”.

SITUACIJA JE SVE GORA Najdebljoj djevojčici na svijetu roditelji ne mogu da UBLAŽE GLAD, sa 16 mjeseci već ima 25 KILOGRAMA
FOTO: PROFIMEDIA

Čahat Kumar iz Indije rođena je sa normalnom težinom. Međutim, četiri mjeseca po rođenju, odjednom je počela da gomila kilograme nenormalnom brzinom, kažu njeni roditelji otac Suraj (24) i majka Rina (22).

Njih dvoje nemaju problema sa težinom, niti su ih ikada imali. Ne samo to, već žive u ekstremno siromašnim uslovima, pa su očajni i što Čahatin uvećan apetit ne mogu da isprate.

Traži da jede na svakih pola sata, a da bismo joj nekako utolili glad spremamo joj ogromne porcije jela, onakve kakve bi pojelo desetogodišnje dijete – pričaju roditelji, dodajući i da u suprotnom, djevojčica besni i očajava.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

– Toliko je debela da ne može da stoji na nogama duže od 20 sekundi. Ne možemo nigdje da je vodimo sa sobom, pa je njena majka uvijek sa njom kod kuće, čak i kad su u pitanju velike porodične proslave. Kad moramo da vodimo djevojčicu u bolnicu, moramo da pozajmimo motor od komšija – priča očajni otac.

Sa samo osam mjeseci Čahat je imala 17,5 kilograma, a tu nije stala, naprotiv. Kilogrami rapidno rastu.

Kada su roditelji shvatili da nije u pitanju samo povećan apetit, krenuli su da obilaze lejkare koji nisu mogli da joj uspostave dijagnozu, a roditelji nisu mogli da priušte bolje lekare. Tek kada je priča dospjela do medija, u priču se uključila i država i ponudila im besplatne medicinske tretmane.

Čahat je imala tada devet mjeseci, ali njena borba i dalje traje. Naime, iako joj je uspostavljena dijagnoza, a uzrok njenih problema je nedostatak leptina, hormona koji je glavni kalorijski regulator tijela. Zbog njega je stalno gladna, a njen hormonski poremećaj toliko je rijedak da trenutno od njega boluje svega 51 čovjek na cijelom svijetu.

Ljekari u Indiji, nažalost, nemaju odgovarajuću terapiju za nju. Tako danas sa 16 meseci ima 25 kilograma i sada je na strogoj dijeti – roditelji joj daju samo po parče hleba čapatija i činiju supe od sočiva tri puta dnevno u očajničkom pokušaju da je spriječe da nastavi da se goji dok ne iznađu način da riješe problem trajno, piše Blic Žena.