Svijet

“Situacija je zabrinjavajuća” Pet osoba privedeno zbog nestanka Vanje (14), istraga u toku

Pet osoba privedeno je kasno sinoć u vezi sa slučajem nestanka 14-godišnje Vanje Đorđevske u Skoplju.

“Situacija je zabrinjavajuća” Pet osoba privedeno zbog nestanka Vanje (14), istraga u toku
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Istraga je u toku, ali se za sada ne može dati više informacija, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski.

Šestog dana od njenog nestanka u Makedoniji i regionu, prva vijest i fotografija Vanjinog lica sa apelom da se pomogne u njenom pronalaženju i dalje je u svim medijima, prenosi Kanal 5.

Nestala djevojčica iz Makedonije
FOTO: МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ / SCREENSHOT

Bivši načelnik MUP Ljubomir Đurčevski kaže da je situacija veoma zabrinjavajuća. Uviđaj treba da se nastavi i da se ponovo kontaktiraju osobe od interesa i svjedoci.Ministar Spasovski je na skupu poslaničkih pitanja odgovorio da nema apsolutne potvrde da je Vanja bila u blizini restorana u blizini Univerzalne sale.

Pročitajte još

Ministar je naveo da je nestanak prijavio njen otac u ponedeljak oko 11 sati. Jedan od identifikatora njenog kretanja je mobilni telefon, za koji je porodica rekla da je posljednji put bio lociran signal sa telefona u blizini Univerzalne sale.

Spasovski je objasnio da su pretreseni svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svjedoci, pregledani snimci sa 50 kamera, pretreseno korito reke Vardar, manastiri i da se istraga nastavlja.

Majka je rekla da sumnja da je njena kćerka kidnapovana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije