Svijet

Policija sumnja i na oca ubijene djevojčice: Jedan detalj privukao pažnju inspektorima, zbog ovoga je ODMAH ZADRŽAN U STANICI

Pet osoba privedeno je sinoć zbog nestanka i ubistva Vanje Đorđevski (14) iz Sjeverne Makedonije. Jedan od privedenih je i njen otac Aleksandar!

Policija sumnja i na oca ubijene djevojčice: Jedan detalj privukao pažnju inspektorima, zbog ovoga je ODMAH ZADRŽAN U STANICI
FOTO: ZORICA ĐORĐEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Tijela djevojčice Vanje Đorčevski (14) i P.Ž. (74) pronađeno je u okolini Skoplja, saopštilo je u nedjelju makedonsko državno tužilaštvo. Pet osoba je osumnjičeno u vezi sa ova dva slučaja, od kojih je troje zadržano u pritvoru, jedna osoba je van zemlje, a “jedna je trenutno u policijskoj stanici”, navelo je tužilaštvo.

Sumnja broj jedan

Podsjetimo, četrnaestogodišnja Vanja Đorčevska nestala je u ponedjeljak ujutru u Skoplju na putu do škole, a policija je objasnila da je njen nestanak prijavljen dva puta u različito vrijeme. U potragu za Vanjom Đorđevskom (14) koja je nestala proteklog ponedjeljka u Skoplju kada je krenula u školu, prije tri dana uključio se i Interpol.

Vanja Đorđevska i ubijeni čovjek u Sjevernoj Makedoniji
FOTO: FACEBOOK/DRUŠTVENE MREŽE / YOUTUBE/SCREENSHOT

Oliver Spasovski, ministar policije Sjeverne Makedonije, govorio je o detaljima istrage i spomenuo da je otac djevojčice bio drugi koji je prijavio nestanak djevojčice.

Pročitajte još

– Djevojčicin nestanak prijavio je njen otac u ponedeljak oko 11 sati, a jedan od identifikatora njenog kretanja je mobilni telefon. Njegov signal posljednji put je bio lociran u blizini Univerzalne sale. Pretreseni su svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svjedoci, pregledani snimci sa 50 kamera, pretreseno korito rijeke Vardar, manastiri, ali se istraga nastavlja – kazao je Spasovski.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima tamošnjih medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 njegova maloljetna kćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu “Johan Hanjrih”, a prethodno je njena majka u 8.35, pozvala broj hitne pomoći da kaže da joj je nestala kćerka.

Utvrđuje se umješanost oca

U tužilaštvu je potvrđeno da je osumnjičen Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje zadržan danas u policiji. Njega su kasno sinoć pozvali u policijsku stanicu na saslušanje, prenio je portal Plusinfo. U policiji su rekli da se utvrđuje da li je umiješan u slučaj.

Podsjetimo, za djevojčicom se tragalo od ponedjeljka, a tužilaštvo je navelo da je ona ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mjesto prebivališta.

FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Velibor priznao ubistvo

Velibor Manev, jedan od trojice uhapšenih za ubistvo djevojčice Vanje Đorđevske (14), priznao je krivicu, saznaje Skoplje1 od izvora u istrazi!

Ispred njega policija je kroz garaže, pa niz stepenice, sprovela nepoznatu osobu, koja je uhapšena zbog istog slučaja. Posljednja osoba krišom je sprovedena u sudnicu kroz garaže zgrade suda, a zatim u lift do trećeg sprata. Nije poznato da li je posljednja osoba koja je bila u pratnji bila osoba koja je pucala na Vanju.

Jedini osumnjičeni koji je doveden preko parkinga suda je Velibor Manev. On je bio prvi koji je izveden. Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palcom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama, prenosi Blic.

Zločini digli region na noge

Podsjetimo, tijelo četrnaestogodišnje djevojčice, Vanja Đorčevske, pronađeno je juče, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena. U njeno ubistvo umiješano je pet osoba.

U blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije