Sudbine

Sjećanje na srećna vremena: Suprug preminule Nataše Nedić među njenim stvarima NAŠAO PORUKU zbog koje svi plaču s njim (FOTO)

Da ljubav i sjećanja ostaju duboko urezana u naša srca i nakon smrti voljene osobe najbolje pokazuje primjer Darka Nedića, supruga nedavno preminule Nataše Nedić, koji na svom Fejsbuk profilu često objavljuje fotografije koje ga podsjećaju na neka prošla, srećna vremena onda kada je cijela četvoročlana porodica bila na okupu.

Sjećanje na srećna vremena: Suprug preminule Nataše Nedić među njenim stvarima NAŠAO PORUKU zbog koje svi plaču s njim (FOTO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Željeći da sjećanja na Natašu, ženu koja je u Srbiji važila za simbol borbe i majku hrabrosti, ne izblijede, ovog puta, Darko je na svom Fejsbuku podijelio nešto iz njihovih ranijih godina, onda kada su kao mladi maštali o dugom i srećnom životu.

…. I tako tražeći stvari za večni put … Pronalazim nešto što je prosto bilo neverovatno. Pre mnogo godina, dok smo…

Posted by Darko Nedic on Sunday, August 27, 2023

“I tako tražeći stvari za vječni put… Pronalazim nešto što je prosto bilo nevjerovatno. Prije mnogo godina, dok smo još Nataša i ja bili mlađušni, u dnevnim novinama “Blic” izlazile su svakodnevno preslatke poruke. Jedna od njih je bila i ova”, napisao je Darko u svojoj objavi ispod koje se nalazila i fotografija.

Na fotografiji se vidi malena sličica na kojoj uz ilustraciju zagrljenog para – dječaka i djevojčice stoje i riječi: “Ljubav je, kada Darko voli Natašu”.

Pročitajte još

Fotografija, ali i riječi, kako Darkove, tako i one na sličici mnoge su ostavili bez riječi. Svi su se složili da je Nataša hrabra žena, supruga i majka dvojice sinova, koju neće zaboraviti.

Borba trajala godinama

Borba ove majke dva dječaka, supruge i sestre protiv neuroendokrionog karcinoma Lardž sel, trajala je godinama.

– Samo jedan odsto žena u cijelom svijetu oboli od tumora ovog tipa, a dijagnoza znači da je liječenje, u najmanju ruku, otežano. Ja sam ga započela prije tri godine. U decembru 2018. dobila sam potpuno uredne nalaze, došlo je do odsustva bolesti – rekla je Nataša u razgovoru prije dvije godine.

Žena pozira
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Pet mjeseci kasnije, u maju 2019. ljekari za nju nisu imali dobre vijesti. Karcinom se vratio agresivnije nego prvi put.

– Pojavili su se tumori u abdomenu, jedan je težio 2 kilograma, na jajniku, na oba uretera i preko 20 tumora na oba plućna krila, 2019. izvađen je najveći i njegove brojne metastaze iz abdomena – prisjetila se ona tada.

Podsjetimo, Nataša Nedić (35) bila je medicinski fenomen – jedina žena u Srbiji, ali i regionu koja se borila protiv rijetkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice od kog u svijetu oboli 1% žena. Nažalost, uprkos borbi koja je trajala godinama, Nataša je rat ipak izgubila.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije