Hronika

Skandalozne poruke podrške ocu monstrumu "Zašto nju nije završio, već jedno dijete izgubi život zbog loše majke"

Vijest da je Marko B. udavio svoje dvogodišnje dijete, a nakon toga počinio samoubistvo, potresla je cjelokupnu srpsku javnost.

Skandalozne poruke podrške ocu monstrumu "Zašto nju nije završio, već jedno dijete izgubi život zbog loše majke"
FOTO: FACEBOOK, GOOGLE MAPS/RINGIER

Neko ko treba da čuva svoje dijete, da ga uči da vozi bicikl, da ga nosi na ramenima, da se igra sa njime, lišio je nedužno djetence života na najmonstruozniji način udavivši ga u kofi vode.

Za ovaj zločin ne postoji opravdanje, ni jednog jedinog grama. Ali, u moru komentara na društvenim mrežama ispod vijesti na samim portalima, ipak su se našle riječi razumijevanja za ubicu, približno monstruozne i jezive kao i čin oca iz Vršca.

Pročitajte još

Naime, u nekoliko komentara, neposrednog krivca za ubistvo maloljetnog djeteta, našli su, po svemu sudeći u majci djevojčice, žene koja je godinama trpjela nasilje od strane Marka B. Za to nasilje, postojale su i službene bilješke i prijave od strane Suzane, majke djevojčice i supruge koja je trpjela teror.

Ženu koja je evidentno bila žrtva nasilnika, pojedinci su okarakterisali kao “lošu ženu, kamenjarku”. U nastavku, jezivi komentari prerastaju u još gore, još monstruoznije.

– Jadno dijete, strada ni krivo ni dužno. Nema sumnje da ga je loša žena, kamenjarka svojim spletkarenjem i zlom dovela do ovako očajničkog čina. Ne razumijem zašto nju nije završio, već jedno dijete izgubi život zbog loše majke i izluđenog oca – napisao je mlađi muškarac na Fejsbuku ispod vijesti o ubistvu djevojčice stare dvij godine.

Ni trunka empatije, ni gram saosjećanja, ni mrvica poštovanja ni prema djetetu, ni prema njenoj majci, ni prema porodici.

Sljedeći komentar koji je izazvao veliki bijes većeg dijela javnosti na društvenim mrežama došao je takođe od strane muškarca, ovog puta, starije dobi, koji je za tematiku prilikom iznošenja svog mišljenja izabrao državu i socijalne radnice, koje “tjeraju žene na razvod”.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

– Žalosno je ovo, ali ovo je kriva država, socijalne radnice tjeraju na silu žene da se razvode, znači ljudi su prinuđeni da ubijaju supruge, jer nemaju drugo rješenje, ili da ćute i gledaju kako žene vršljaju – napisao je.

Ono što posebno plaši jeste činjenica da je u prvom slučaju osoba koja je postavila komentar mlad muškarac, koji se nalazi u godinama kada se formira porodica, dok je drugi u godinama kada su muškarci uglavnom djedovi.

I obojica na strani ubice koji je ubio svoje dijete, udavivši ga u kanti sa vodom. Podsjećanja radi, od početka godine u Srbiji je stradalo najmanje 25 žena. Dodajte na ovo one koje u ovom trenutku, baš dok vi ovo čitate, trpe fizičko i fizičko zlostavljanje. Dodajte na ovo svu onu djecu koja su prinuđena da gledaju kako im očevi, isti oni koji su tu da ih štite i da sa njihovih ramena gledaju na svijet, tuku njihove majke bez grama griže savjesti.

Sve dok na nasilje u porodici gledamo kao na nešto što se dešava drugima i nećemo da se miješamo, sve dok odgovorne službe i pored dokaza nasilnike blago kažnjava i stavlja ih na diskutabilne mjere, žrtve neće biti sigurne, piše Blic.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Sve dok postoje oni koji u femicidu ili čedomorstvu traže krivicu treće osobe sa namjerom da odbrane ubicu, žrtve neće spokojno počivati i uvijek će se naći neko ko će napisati, što je možda još gore, i zaista to misliti da je žrtva to zaslužila.

Djevojčica stara dvije godine iz Vršca, imala je ispred sebe život. Ostalo je da pogleda veliki broj crtaća, da ima omiljenu igračku, nauči da vozi bicikl bez ruku, da nauči prva slova, upozna prvu simpatiju, duva svjećice na torti.

Nažalost, ništa od toga se neće dogoditi, jer, ruke koje su trebale da joj budu utočište od lošeg, snaga i podrška, bile ruke koje su je udavile u kofi vode.

Prihvati notifikacije