Kolumne

Skijanje ili obračun?

Zahvaljujući reakciji policije iz Istočnog Sarajeva spriječena je mogućnost da se kriminalni rat crnogorskih klanova prenese i na teritoriju Republike Srpske.

Skijanje ili obračun?
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rat između škaljarskog i kavačkog klana traje već godinama i o ovom brutalnom sukobu upoznata je cijela Evropa.

Sve je počelo ubistvima u Crnoj Gori, zatim su se obračuni proširili na Srbiju, a sad je prijetilo da se sve nastavi i na Jahorini, jer su tu uhapšena trojica visokorangiranih članova škaljarskog klana.

Zvuči skoro nevjerovatno da se baš slučajno u isto vrijeme na Jahorini nađu istaknuti članovi škaljarskog klana kada i supruga vođe kavačkog klana.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su na Jahorini boravili kako bi pratili Tamaru Zvicer, koja je tu bila s prijateljima i porodicom, i čekali dolazak njenog supruga Radoja Zvicera, kojeg policijske agencije regiona označavaju kao vođu kavačkog klana.

Pročitajte još

Za sada niko sa sigurnošću ne može reći šta bi se desilo da je Zvicer došao na Jahorinu ili da ova trojka nije uhapšena. Ali svima je poznato kako funkcionišu ovi klanovi i zato su svi ubijeđeni da škaljarci nisu došli na Jahorinu kako bi skijali i uživali u ljepoti ove planine.

Sama informacija da su takve opasne osobe ušle u Republiku Srpsku predstavlja alarm za sve bezbjednosne agencije u BiH.

Riječ je o osobama s debelim policijskim dosijeima, a koji su istaknuti članovi jednog od najbrutalnijih kriminalnih klanova koji je zadnjih godina bio na Balkanu.

I ranije je bilo opasnih osoba koje su iz Srbije ili Crne Gore ulazile u BiH, ali do sada nije bilo konkretne opasnosti da se rat kriminalnih grupa preseli na našu teritoriju.

Kad su stigli, zbog čega tačno i šta su radili na Jahorini, policija mora što prije otkriti i tako poslati poruku kriminalcima da nisu dobro došli u Republiku Srpsku.