Društvo

"ŠKOLSKA BICIKLIJADA" Tradicionalna manifestacija okupiće 150 učenika u Kozarskoj Dubici

U Kozarskoj Dubici sutra će biti održana tradicionalna "Školska biciklijada" Kozarska Dubica-Moštanica u kojoj će učestvovati 150 učenika osnovnih škola iz ove i opštine Kostajnica, kao i iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla".

"ŠKOLSKA BICIKLIJADA" Tradicionalna manifestacija okupiće 150 učenika u Kozarskoj Dubici
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Biciklijadu posvećenu obilježavanju “Septembarskih dana odbrane” od hrvatske agresije organizuje Auto-moto društvo “Kozara” iz Kozarske Dubice, a dio je i redovnih aktivnosti društva pod nazivom “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas” i “Dan bez automobila”.

Organizatori su saopštili da je okupljanje učesnika biciklijade, učenika i nastavnika saobraćajnih sekcija planirano u 8.45 časova u poslovnom krugu Auto-moto društva, odakle će se uputiti ka Spomen-hramu Svete Petke gdje će biti svečano postrojavanje, polaganje cvijeće na spomen-krst i otvaranje biciklijade.

Pročitajte još

Start je u 10 časova, nakon čega slijedi defile ulicama, vožnja Svetosavskom ulicom takozvanom “puž disciplinom”, te odlazak biciklista u Moštanicu gdje je predviđeno cjelodnevno druženje uz sportska takmičenja.

Planirano je i takmičenje u malom fudbalu, te biciklistički slalom i brzinac, a biće proglašeni i nagrađeni pobjednici manifestacije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije