Kultura

Slavni reditelj mu želi pružiti još jednu šansu: Kruže glasine da će Brus Vilis odigrati posljednju filmsku ulogu

Slavni reditelj Kventin Tarantino navodno želi legendarnom glumcu Brusu Vilisu dati priliku za posljednji filmski nastup.

Slavni reditelj mu želi pružiti još jednu šansu: Kruže glasine da će Brus Vilis odigrati posljednju filmsku ulogu
FOTO: DEMI MOORE/TWITTER/SCREENSHOT

Legendarni glumac Brus Vilis nedavno je otišao u penziju nakon što mu je dijagnostikovana afazija.

Iako se mislilo da ga se više neće vidjeti na velikom platnu, reditelj Kventin Tarantino sada Vilisu navodno želi prirediti posljednji filmski nastup.

Ranije ove godine potvrđeno je da je glumcu dijagnostikovana frontotemporalna demencija – neuobičajen oblik bolesti koji “uzrokuje probleme s ponašanjem i jezikom”. Prije toga mu je dijagnostikovana afazija, zbog čega se morao povući iz svoje profesije.

Međutim, “The Daily Express” sada izvještava da bi Tarantino – koji priprema svoj sljedeći film “The Movie Critic” – želio Vilisa za malu ulogu u filmu. Par je prethodno radio zajedno na filmu “Pulp Fiction”.

Iako se navodno još nije obratio glumčevoj porodici, planira poštovati njihove želje i da bi, ako kažu da je Vilis previše loše da bi učestvovao, mogao ubaciti isječak iz jednog od prethodnih glumčevih filmova u svoj film.

Pročitajte još

Tarantinov novi film odvijaće se u južnoj Kaliforniji 1977. godine. Glavni lik je stvarni filmski kritičar koji je pisao za pornografski časopis, a reditelj ga je čitao tokom odrastanja i radeći kao prodavač u automatima.

U međuvremenu, prošlog mjeseca Vilisova supruga Ema Heming Vilis i bivša supruga Demi More podijelile su dirljivu objavu na prvi Dan očeva otkako mu je dijagnostikovana frontotemporalna demencija, prenosi N1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije